Pozitia Reiki de cap 2
Palmele se pun peste tâmple, cu baza palmei la nivelul articulaţiei maxilare, astfel încât podul palmei să fie in dreptul tâmplelor.
Efecte în plan fizic: oferim Reiki ochilor, nervilor optici, creierului, urechii medii şi celei interne, glandei pineale şi celei pituitare. Poziţia este utilă pentru afecţiuni ale ochilor, pentru îmbunătăţirea vederii, tratarea auzului şi a infecţiilor urechii, a echilibrului şi a greţurilor matinale ale femeilor însărcinate. Toate afecţiunile asociate organelor şi glandelor menţionate beneficiază de Reiki atunci când punem palmele în această poziţie. Contribuie la echilibrarea emisferelor cerebrale. Utilă şi în caz de rău de mişcare sau în situaţii care ne provoacă un şoc. Foarte utilă în dureri de cap, în stări de ameţeală şi în greaţă provocată de indigestie sau de umplerea excesivă a stomacului.
Efecte în plan subtil: în colţul extern al ochilor, începe meridianul vezicii biliare, care se termină la degetele de la picioare. Există o zicală asiatică care spune că „o vezică biliară liniştită şi nişte rinichi puternici aduc o viaţă lungă şi bunăstare“. Tot pe aici trece o parte a meridianului „triplu încălzitor“,
iar una dintre funcţiile acestuia este să circule şi să distribuie energia în cele trei tanden‑uri (inferior: seika
tanden, mijlociu: naka tanden şi superior: kami tanden). Este de ajutor în temeri, fobii, stări de neajutorare şi neputinţă. Poate fi de ajutor în depresie. Ajută la extinderea gradului de conştiinţă. Îmbunătăţeşte intuiţia, memoria şi creativitatea. Este una dintre poziţiile care ne deschid şi ne fac mai receptivi la energiile spirituale.
Este importanta colaborarea cu medicul alopat, mai ales ca netratate corespunzator unele boli poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!
Text: Mihai Albu
Ilustratii: Ion Ladea
Scanare si prelucrare imagini: Costin Motroasa
Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.
A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.
Atentie!
Scopul in orice forma de terapie nu este “sa ai dreptate” ci de a folosi orice mijloace pentru a ajuta o persoana care isi doreste si care acceseaza propria vindecare. Acesta este unul din motivele pentru care va incurajam sa ramaneti in legatura cu medicul / psihoterapeutul curant (daca este cazul) chiar daca doriti sa practicati Reiki.
Fiecare “procent de vindecare” este un motiv pentru a sarbatori, indiferent ce modalitate a fost aleasa si folosita.
Mai degraba decat a critica un alt tratament, este mult mai fructuos sa colaborati intr-un mod complementar, cu un sentiment sanatos de curiozitate si deschidere. Cei care urmeaza aceasta cale vor culege beneficii minunate.
Reiki nu se poate substitui unui tratament medical iar practicantii Reiki nu sunt abilitati sa ofere diagnostice!
Niciuna dintre metodele terapeutice prezentate pe acest site nu exclude si nu inlocuieste tratamentul medical alopat.
Recomandam sa urmati sfatul medicului si sa nu intrerupeti niciun tratament medicamentos prescris de acesta.
Nerespectarea acestor indicatii expuse mai sus se face pe riscul si pe deplina raspundere a fiecaruia!