Tratamentul Reiki si “preluarea” problemelor pacientului
Intrebare: Mi s-a spus ca atunci cand facem Reiki trebuie sa fim atenti sa nu strangem probleme (chestii) de la cealalta persoana: durerile lor fizice si suferintele ori emotiile?
Raspuns: Personal, simt ca poate fi folositor sa ‘interactionezi’ cu starile fizice / emotionale ale clientului – un element important in sesiunea terapeutica (la urma urmei, hibiki cules ca parte a byosen este exemplu al interactiunii cu problemele clientului) – dar totul este despre cum interactionam cu ‘chestiile’ lor.
Indiferent ca e hibiki simplu sau senzatii mai complexe de durere (somatice, emotionale sau altfel) sau surfacing memory etc – prin recunoasterea lor si experimentarea lor pana la orice grad, simt ca ne ajuta sa ne conectam la un nivel mai adanc cu clientul, permitand o ‘curgere’ mai limpede a Reiki.
Totusi, este o diferenta intre a ne permite sa interactionam si sa experimentam ‘problemele’ clientului pe moment (fiind ‘prezent’ in timpul tratamentului) si a le lua si a le pastra (a le tine in propriile noastre vieti dupa sesiunea de tratament).
Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).
Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.
Adaptare si completari: Mihai Albu.
Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/
Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.
Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.