Folosim ki-ul personal?…
Intrebare: Se spune ca daca incerci sa faci Reiki dar nu ai fost acordat sau initiat in Reiki, atunci iti folosesti ceva din ki-ul personal. Cum se poate una ca asta? Nu ar fi trebuit sa fii fost invatat cum sa faci asta?
Raspuns: Cu totii in mod constant (desi de obicei inconstient) „atingem”, interactionam cu ki-ul personal si cheltuim din el ca parte a insusi procesului de a trai. [Exista un termen specific pentru cei care nu fac astfel, si termenul acela este: mort]
Din fericire, in marea majoritate a timpului sistemul nostru este de asemenea capabil sa realimenteze nivelul de ki personal ca parte a aceluiasi proces natural.
De fiecare data cand in mod constient ne concentram pe respiratia noastra, noi ne atingem practic ki-ul personal – si in timp ce anumite ritmuri ale respiratiei (fie ca se intampla inconstient, fie activate constient) ne ajuta sa absorbim ki din exterior – implicit, realimentand nivelurile de ki personal, alte ritmuri cauzeaza descarcari si pierderi ale ki-ului personal.
Unele persoane (i.e. aceia la care in mod poetic ne referim ca fiind fie vampiri psihici sau vampiri energetici) se pare ca poseda in mod natural abilitatea de a „absorbi” energia personala a altora; si pe partea cealalta a monedei, exista multi carora energi ki li se „scurge” in anumite circumstante.
Din fericire, in marea majoritate a cazurilor acesta scurgere este inrudita cu o „punctie slaba” energetica iar in timpul slabirii, daca nu este prea serioasa – exceptie facand episoadele de pierdere energetica frecvente sau de lunga durata – se acorda suficient timp individual pentru recuperare.
De-a lungul istoriei, astfel de persoane (indeosebi aceia care care si-au dat seama de ceea ce se intampla si si-au gasit propriile metode de a tine cel putin partial sub control fenomenul) deseori au devenit vindecatori de succes [vindecatori de succes ai altora, dar pe termen lung, cu pretul propriei lor sanatati].
Chiar si „ne-terapeutii” pot (fara vreo instruire) sa dea din ki-ul lor personal, daca dorinta sau intentia lor in acest sens este puternica.
Un exemplu obisnuit este deseori intalnit in Reiki – cand studentii incepatori se simt obositi sau sleiti de energie dupa ce acorda un tratament, pur si simplu datorita determinarii lor de a reusi, ei se straduiesc prea mult – nefiind confortabili inca cu ideea de a lasa pur si simplu ca Reiki sa se manifeste – ei simt nevoia de a „face”, de a forta energia – si procedand astfel adauga din energia lor personala fluxului.
Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).
Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.
Adaptare si completari: Mihai Albu.
Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/
Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.
Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.