Pozitiile palmelor

Intrebare: Am fost invatati ca ar trebui sa ne pozitionam usor mainile pe pacient fara nicio presiune. De asemenea, ca nu trebuie sa ne alunece mainile intre pozitii, trebuie sa ne ridicam mainile clar de pe corpul pacientului si apoi sa le asezam in  pozitia urmatoare. De ce e asta?

Raspuns: De-a lungul anilor am auzit tot felul de motive oferite de diverse persoane – incluzand cum aplicarea presiunii, ipotetic, va forta Reiki adanc in tesuturile corpului pacientului!!

Cum ca alunecarea mainii de la o pozitie la urmatoarea poate cumva directiona energia proprie a pacientului sa curga in directia gresita de-a lungul oricarui meridian peste care se afla mana ta in  proces! Totusi, adevaratul motiv este mult mai simplu. Nu are legatura cu fortarea sau influentarea energiei.

*Este foarte simplu: o chestiune de conservare primara. Aplicarea presiunii sau in ceea ce priveste, alunecarea mainilor in  timp ce se ramane in contact direct cu corpul pacientului, poate fi perceput ca ‘masaj’ si cum este ilegal a se practica masaj fara licenta in multe locuri, poate rezulta ori o acuzatie publica ori un proces. Prin ridicarea mainilor / neaplicand presiune, te asiguri impotriva acestora.

 

[*Adu-ti aminte, din ceea ce stim noi acum, Usui-sensei probabil ca a folosit aplicarea presiunii: tehnica Oshi te foloseste presiunea cu podul palmei. Cat despre alunecarea mainilor: tehnica Nade te foloseste lovirea sau perierea cu mainile].

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

Este importanta colaborarea cu medicul alopat, mai ales ca netratate corespunzator unele boli poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.

Similar Posts