Usui / Tibetan Reiki

Pentru ca primesc intrebari din zona aceasta si pentru a contribui la clarificarea unor aspecte, voi publica o serie de informatii despre diversele sisteme de Reiki pe care le cunosc. Voi prezenta doar cateva aspecte specifice fiecarui sistem, nu le voi descrie in detaliu.

Deoarece multe persoane confunda Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho / Usui Shiki Reiki Ryoho cu acest sistem, voi prezenta in acest prim articol informatii despre sistemul Usui / Tibetan Reiki:

* este un sistem creat de William Lee Rand, care a combinat informatiile si simbolurile din doua linii de initiere: Usui – Hayashi – Takata – Furumoto – Farmer – Leah Smith si  sistemul Raku Kei Reiki (un sistem creat de Arthur Robertson; despre acest sistem, intr-un articol ulterior) cu intuitiile si experienta personala.

* foloseste in predare 4 nivele: 1, 2, 3 (Pregatire Avansata in Reiki / Maestru Reiki; practicantul de la acest nivel nu este abilitat sa efectueze Initieri) si 4 (Maestru / Profesor Reiki, care cunoaste procedura de Initiere).

* foloseste, printre altele, tehnici precum: grila de cristale, „chirurgia psihica” (impropriu tradusa astfel, de fapt cuvantul “psychic” are alte sensuri, poate mai potrivit ar fi fost “chirurgie subtila”), tehnica “respiratiei violet”, chakrele (care fac parte dintr-un sistem hindus), precum si alte simboluri in afara de cele 4 folosite in Sistemul Traditional de Reiki etc.

* metoda de Initiere este diferita si specifica acestui sistem (cu asemanari totusi cu celalalt sistem creat de William Lee Rand, Karuna Reiki®; la fel, voi detalia in alt articol) 

*Linia de Initiere ar trebui sa inceapa cu William Lee Rand, fondator al acestui sistem.

 

Exista desigur variatii atat in structura sistemului (care s-a transformat in timp) cat si in ceea ce preda fiecare profesor.

Pentru o lista cu profesorii autorizati si pentru informatii actualizate despre acest sistem va invitam sa vizitati:

Site-ul international: http://www.reiki.org/

Prezentarea mea nu are ca scop o evaluare valorica, singurul scop fiind clarificarea diferentelor si asemanarilor dintre diferitele sisteme de Reiki aparute dupa decesul lui Hawayo Takata.

Usui / Tibetan Reiki NU ESTE Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho / Usui Shiki Reiki Ryoho asa cum este acest sistem predat in cadrul Scolii de Reiki®

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru o idee despre cum si ce se preda in cadrul Scolii de Reiki® va rog sa accesati linkuri de mai jos.

* Ce inteleg prin Reiki Traditional?

* Ce predam la nivelul 1 de Reiki / Shoden?

* Ce predam la nivelul 2 de Reiki / Okuden?