Este sistemul Reiki creat de dr. Usui?

Intrebare: Unii spun ca Reiki a fost creat de dr. Usui, dar altii spun ca era un sistem vechi de vindecare?

Raspuns: Dupa parerea mea, in timp ce exista, intr-adevar, multe sisteme de vindecare antice ce folosesc energie canalizata, si termenul Reiki a fost folosit de fapt, intr-un context de vindecare cativa ani inainte de a fi asociat cu metoda de vindecare a lui Usui-sensei, cu siguranta este adevarat ca sistemul ce se trage din sistemul Usui-sensei – sistem ce-l cunoastem ca ‘Reiki’ sau ‘Reiki Ryoho’ – cu protocoalele sale specifice fizice, simbolice si spirituale, este o creatie a inceputului secolului 20.

Inspiratia pentru Usui Reiki Ryoho poate intr-adevar a venit din surse pre-existente, dar sistemul in sine, este vechi de mai putin de un secol.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).
Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.
Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.