Acordari / Initieri la nivelul 1

Intrebare: Unele persoane fac patru acordari la nivelul 1, altele fac o singura acordare; influenteaza acest fapt rezultatul, se face o diferenta reala sau depinde numai de intentia persoanei care ofera acordarea?

Raspuns:

Takata-sensei a predat obiceiul celor patru initieri separate (i.e. acordari) pentru nivelul unu, cu o pauza intre initieri. Ideea pare a fi ca fiecare initiere ‘’construita’’ peste precedenta, adanceste procesul de conectare – astfel asigurand ca studentul dezvolta o ‘’calitate’’ profunda de conectare la ceea ce este in sine, nivelul de baza al Reiki [Reiki este – sau ar trebui sa fie – o cladire construita pe fundatii (baze) ferme].

Cu toate acestea, asa cum pare a fi cazul tuturor lucrurilor Reiki – cateva relatari – cei din lumea “Takata Reiki” au decis ca, deoarece ‘’timpul este bani’’, aveau nevoie de o cale pentru a grabi procesul de initiere (in special cand auzi cum cativa dintre cei in cauza indrageau cursurile cu nu mai putin de 30-40 persoane!) – deci in esenta, pare ca ideea unei acordari in loc de patru s-a dezvoltat din pratica cu economie de timp / lene evidenta.

Acum referitor la ce diferenta este intre cele doua:

[Cu totii stim ca simbolurile sunt sacre – dar multi par sa uite ca Initierea este de asemenea sacra]. Initierea Reiki este un proces – ca formula matematica sau chimica (sau o reteta culinara).

Urmezi procedeul / formula si primesti ce ar trebui sa primesti.

Dar cand incepi sa dai peste cap procesul – alterezi procesul – schimbi numarul sau natura unuia sau mai multor ‘’ingrediente’’, schimbi punctul din proces in care anumite proceduri sunt duse la bun sfarsit sau ordinea in  care ‘’ingredientele’’ sunt adaugate in amestec, ai sanse sa sfarsesti cu ceva diferit decat ce-ar trebui sa obtii.

Dupa parerea mea, acesta este cazul initiererii ‘’simplificate ‘’ Reiki. In timp ce poate conecta un elev la Reiki, deseori este o ‘calitate’ redusa de conectare (si unii oameni – bine, cu siguranta au fost acordati la CEVA – dar cu siguranta nu la ‘’Reiki, asa cum il stim’’).

Da, desigur, intentia reprezinta o parte – dar numai o parte (si cum e zicala ‘’drumul catre Iad este pavat cu intentii bune’’) dupa parerea mea, prea mult este compus din ‘intentie’. Doar pentru ca cineva intentioneaza ceva, garanteaza aceasta obtinerea acelui lucru?

Intentionez sa castig la loterie saptamana aceasta! [Si la urma urmelor, acest intreg concept al ‘intentiei’ folosit in  relatia cu Reiki ‘New Age’ si alte practici este doar o umbra ratata a conceptului original mistic / magic al ‘intentiei’. ‘Intentia’, in sensul sau mistic, nu era despre doar a dori ca acel lucru sa fie asa, dar a implicat un efort devastator de vointa – obtinerea unei congruente totale de a fi – concentrand fiecare fibra a fiintei in a obtine un scop sau o tinta data].

Nu – intentia ‘adevarata’ este o munca mult prea grea. Personal, nu vad de ce ar trebui sa pretind (aceasta este: spera si roaga-te!) ca o versiune a Initierii care a fost data peste cap, va functiona corespunzator, cand pot folosi versiunea primita de la Takata-sensei – una care STIM ca isi va face treaba, acordand corespunzator elevul la Reiki ‘asa cum il stim’. [dar asta este numai opinia MEA, bineinteles].

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.

Similar Posts