“Un tratament cu palmele pentru tratarea afecţiunilor”, Shou Matsui, 1928, partea a 2-a

Articolul despre Reiki al lui Shou Matsui din 1928:

“Un tratament cu palmele pentru tratarea afecţiunilor “

partea a 2-a

 Copyright © 2003 James Deacon  

 

In opinia mea, circulatia sangelui din mainile mele a crescut din momentul in care am fost initiat de catre d-nul Hayashi. Nu sunt capabil sa dezvalui metoda de predare a domnului Hayashi si procesul initierii, dar cu siguranta acesta a fost cel care mi-a dat abilitatea de vindecare si senzitivitatea puternica din maini.

Oricum, cred ca circulatia crescuta din mainile mele stimuleaza circulatia sangelui la pacient atunci cand imi pun mainile pe corpul sau.”

D-nul Matsui explica apoi ca in opinia sa, ritmul circulatiei si pulsul pacientului se sincronizeaza cu cele ale terapeutului si astfel se produce vindecarea.

Continua spunand:

“Cand vorbesc cu ei despre Reiki Ryoho, cei mai ‘inteligenti’ dintre ei spun: “Trebuie sa fie ‘Electricitate Animalica’.”

 

Dar, continua el, stiinta moderna nu intelege pe deplin natura electricitatii si de asemenea adevarata natura a Reiki nu poate fi explicata cu usurinta sau definita acum. D-nul Matsui spune ca, in opinia sa, efectul tratamentului Reiki poate fi datorat a ceva asemanator eterului – dar cum eterul nu a fost examinat stiintific, oamenii vor rade de el. „Dar cand trebuie sa explic unui pacient despre efectul Reiki, „eterul” este o analogie potrivita.”

 

El spune ca nu poate explica clar si corect – ca nu are abilitati matematice. „Oricum, pentru moment sunt satisfacut cu efectul practic al Reiki-ului. La inceput, pana si eu am ras la ideea acestui gen de tratament.”

El explica cum intr-o zi i-a spus unui prieten ca nu se simte prea bine si ca se gandeste sa se apuce de golf. Prietenul, a carui parere era foarte apreciata de Matsui, i-a mentionat despre Reiki.

“Am devenit interesat de Reiki si desi nu credeam pe deplin eu si familia mea am luat lectii in domeniu (in Reiki).”

D-nul Matsui spune ca, la putin timp dupa ce a invatat Reiki, a avut ocazia sa practice Reiki Ryoho pe un barbat care avea blocat un os de peste in gat.

“Am incercat Reiki Ryoho pe el fara vreo asteptare si durerea s-a dus. Atunci am inteles esenta acestui tratament. Nu am mai putut rade de metoda Reiki. ”

“Am fost prezentat domnului Hayashi de catre o cunostinta comuna si am platit o mare suma de bani pentru a invata aceasta metoda de tratament. Sunt cateva grade incluzand Shoden (nivelul elementar) si Okuden (nivelul avansat), dar eu sunt inca la nivelul elementar –

Nu am ajuns inca la nivelul Okuden.”

Nu sunt inca sigur de toate detaliile dar am auzit ca mai sunt cateva grade de dobandit. Cei implicati in Ryoho sunt foarte modesti si nu le place sa se laude cu aceasta metoda de tratament minunat.

Este straniu ca oameni atat de modesti creaza grade si pretind o plata pentru initierea in aceasta metoda, dar presupun ca trebuie sa acceptam ca aceasta este prerogativa lor. Din acest motiv, nu pot discuta mijloacele de initiere in aceasta abilitate de vindecare sau detaliile exacte de aplicare a acesteia.”

Cu toate acestea, d-nul Matsui spuna ca poate vorbi pe scurt de anumite aspecte ale instruirii Reiki Ryoho:

“Pentru a incepe sa inveti Reiki Ryoho, te instruiesti timp de o ora si jumatate de-a lungul a cinci zile.” Unii oameni sunt capabili sa ii vindece pe altii chiar din prima zi de instruire. Este atat de usor sa inveti acest tratament. O stare speciala inerenta a constiintei, de genul celui de-al saselea simt, se trezeste in timpul instruirii si abilitatea de vindecare se activeaza. Profesorul da instructiuni clare si simple. Abilitatea este la indemana tuturor oamenilor si oricine, cu exceptia bebelusilor, o poate utiliza pentru a-i vindeca pe ceilalti. Tratamentul implica simpla punere a mainilor pe zona afectata. Nu exista nimic mai simplu decat Reiki Ryoho. Mi-ar face o deosebita placere sa impartasesc procesul acestui tratament nu numai cu un grup elitist de oameni, ci cu publicul larg, dar sunt incapabil sa o fac din motivele mai sus mentionate. Tot ce pot face este sa vorbesc despre existenta Reiki Ryoho astfel incat cat mai multi oameni cu putinta sa afle despre el.”

 

Dupa ce mai da inca trei exemple de cazuri de vindecare pe care el le-a efectuat prin intermediul tratamentului Reiki, d-nul Matsui concluzioneaza: “As putea continua relatandu-va povestile mele de vindecare efectuate prin Reiki Ryoho. Exista, oricum, fara niciun dubiu, multi sceptici care nu ma vor crede, si este cat se poate de normal daca nu ai experimentat personal. Daca ai o simpla afectiune, o pot vindeca cu usurinta. Dar nu ma intereseaza sa tratez afectiunile usoare pentru ca si doctorii le pot vindeca. Daca cunoasteti pe cineva cu  o afectiune serioasa, pe care doctorii nu o pot trata, va rog sa-l aduceti la mine, sau daca nu poate veni la mine, il pot vizita eu.

Dar, asa cum va puteti da seama, sunt un om ocupat – cu cateva scenarii de finalizat pentru o serie de companii de teatru pentru productia de luna viitoare. Deci nu voi putea sa gestionez multi pacienti, dar pentru a-mi testa abilitatea vindecatoare a palmelor, voi trata un singur pacient care sufera de o afectiune grava.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205