Tratamentul Reiki se realizeaza „cu contact” sau „fara contact”?

Este bine sa efectuam tratamentul Reiki „cu contact” sau  „fara contact”? Exista vreo diferenta intre cele doua modalitati?Este metoda „fara contact” mai buna pentru ca se lucreaza in aura? Pe care o preferi?

Consider ca, in primul rand, dorinta „clientului” trebuie respectata.

Daca acesta nu este confortabil cu tratamentul cu mainile in contact direct cu corp (din indiferent ce motive), atunci trebuie sa lucram la o oarecare distanta de corp.

Exista cu siguranta diferente subtile in efectele pe care le are tratarea unei anumite zone „cu contact” si tratarea aceleiasi zone „fara contact”. (Se pot transmite atat de multe printr-un simplu gest de atingere plin de compasiune.) Si bineinteles, chiar si lucrand „cu contact”, tot lucram in aura (la urma urmelor, aura nu este doar o emanatie din jurul corpului – ea si patrunde in corp).

Sunt constient de faptul ca in Usui Shiki Ryoho asa cum a fost predat de catre Takata-sensei, treatamentul „cu contact” era vazut ca fiind abordarea standard (tratamentul „fara contact” era in general utilizat doar cand se avea de-a face cu un aspect fizic de genul unei rani deschise, arsura de gradul trei, etc.)

Pe de alta aparte, eu la randul meu deseori simt nevoia sa lucrez „cu contact” si „fara contact” in acelasi timp, in sensul literar al cuvantului, lucrez cu mana stanga in contact fizic cu clientul si cu dreapta la diferite distante de suprafata corpului.

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

 

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

 

Adaptare si completari: Mihai Albu.

www.reiki.com.ro

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.