Hawayo Takata, 1974

Takata a predat vreodata Reiki in Japonia?

Se stie daca doamna Takata a predat vreodata in Japonia?

Exista cateva inregistrari audio ale Takatei-sensei in care vorbeste despre Reiki, si in una, ea mentioneaza cum s-a deplasat in Japonia pentru a preda la cateva persoane nivelul introductiv in 1975. Ea a vorbit de asemenea de intentia sa de a se reintoarce pentru a preda nivelul doi – si eventual pentru a initia cativa maestrii in Japonia.

Oricum, se pare ca Takata-sensei nu a mai avut niciodata oportunitatea de a se reintoarce in Japonia pentru a preda nivelul 2, si cu siguranta, nici nivelul de maestru*.
Motivul care a stat la baza nu este clar, dar este posibil sa fie din cauza problemelor sale de sanatate. Cred ca in preajma anilor ’75 sau ’76 Takata-sensei a avut primul atac de cord, deci ulterior probabil ca a fost mult mai putin dispusa sa calatoreasca peste mari si tari…

Stim desigur ca Takata-sensei a fost sa o viziteze pe vaduva lui Hayashi-sensei, pe Chie, la inceputul anilor 1950 – asa ca presupun ca este posibil sa fi predat anumite cursuri in acea perioada.

*[Phyllis Furumoto a confirmat faptul ca niciun maestru nu a fost format de catre bunica sa in Japonia in anii ”70.]

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

Update 2015: se pare totusi ca Hawayo Takata a facut mai mute calatorii in Japonia, in afara de cea mentionata mai sus sau de cea din anii ’50 (cand i-a returnat oficial si formal lui Chie Hayashi clinica Reiki care ii fusese incredintata de catre Chujiro Hayashi la moartea sa); cercetarile sunt inca in desfasurare, voi updata postarea daca informatii noi, relevante si verificate apar.

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.