Takata nu a predat aspectele spirituale ale Usui Reiki Ryoho?

Una dintre legendele urbane foarte raspandite si pe baza careia Takata a fost blamata ca “nu a pastrat sistemul intact” este cea in care se spune ca “nu a predat/transmis aspectele spirituale ale practicii Reiki”.

Hm, asa o fi? Eu zic ca nu, si, pe langa ceea ce am primit ca si Transmisie in cadrul Liniilor Spirituale de Initiere la care am avut acces, putem proba asta si cu urmatoarele:

*Virginia Samdahl, primul Maestru Reiki Initiat oficial de catre Takata (sa ne aducem aminte ca strict cronologic primul Maestru cunoscut Initiat de catre Takata este sora sa, Kay Yamashita): “Dupa ce ai fost / ai practicat o perioada in lucrarea de vindecare a lui Usui / preotia de vindecare a lui Usui, mainile tale vor detecta / simti o miscarea a energiei trecand prin ele. /…/ La fel de important ca si practicarea auto-tratamentului zilnic este reamintirea celor cinci principii Reiki.”

*Fran Brown rememora spusele lui Takata: “Nu eu sunt cea care vindeca ci Puterea lui Dumnezeu vindeca prin intermediul meu.” Si mai mult: “Takata ne-a invata sa invocam Reiki, sa fim atenti si sa oferim un bun tratament, apoi sa lasam in mana lui Dumnezeu totul. Lasa-ti in seama lui Dumnezeu CUM va fi/cum va veni vindecarea!”

*Barbara Ray Weber (fondatoare Tehnicii Radiante) spunea ca: “Reiki este o tehnica completa si precisa pentru iluminare.”

*Sa mai adaugam ca in cadrul Reiki Alliance (organizatie constituita de catre nepoata lui Takata, Phillys Lei Furumoto si alti 14 Maestrii Initiati de catre Takata), cei Initiati la nivel de Maestru se numesc intre ei “frati si surori in Spirit”.

*Povestind despre perioada ei de tinerete, Takata relata cum “s-a intalnit cu Reiki”: “Eram o femeie ce mergea la biserica (intr-un articol ulterior voi detalia despre ce biserica este vorba – n.t.) si intotdeauna am crezut in Dumnezeu. Intr-o zi, dupa ce am meditat / m-am rugat am spus: Doamne, sunt la capatul puterilor, te rog ajuta-ma! Mi-am spus: daca Dumnezeu ma aude, ma va ajuta. Si, atata cat pot sa imi dau sema, asta s-a si intamplat.” (citat tradus si adaptat din articolul “Mrs. Takata Opens Minds to Reiki” de Vera Graham din The Times, San Mateo, CA, May 17, 1975)”

*Hawayo Takata semna certificatele ca si “rev. Hawayo K. Takata”, deci “preot”. Aici aveti certificatul de Maestru al Barbarei Weber Ray (AICI)

*Takata (si altii Maestri Initiati de ea) a fost preoteasa in cadrul Universal Church of Masters. Initial am crezut ca aceasta se datora unor restrictii specifice S.U.A. (ca sa efectuezi anumite manevre pe corp cu palmele trebuia sa ai licenta de maseur iar acesta licentiere dura circa 2 ani si costa destui bani) iar numirea intr-un ordin spiritual permite atingerea corpului unei persoane, fara acesta licentiere specifica pentru masaj. Mai tarziu mi-am reamintit ca Hawayo Takata urmase deja o scoala de hidroterapie si isi deschisese o clinica in Hawaii unde oferea masaj, sauna si Reiki, iar motivul trebuie sa fi fost (si) altul.

*In scrisoarea as de retragere din 1977 (AICI), Takata scrie: “Am creat 3 Maestrii Reiki, pentru a purta mai departe aceasta munca nobila. Ei sunt de incredere, capabili, binevoitori si cu umilinta il servesc pe Dumnezeu si umanitatea”.

*Tot Takata definea Reiki ca fiind “Puterea lui Dumnezeu”!

 

Iar cele de mai sus sunt doar cateva exemple!

Mai multe informatii gasiti aici, pe site-ul Pamelei Miles care a publicat un interviu cu Robert Fueston.

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de 

Scoala de Reiki® 

in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205