Simbolurile Reiki si chakrele?

Intrebare: Simbolurile trebuie sa fie imprimate in chakre pentru ca practicianul sa le poata folosi pentru a intensifica vindecarea produsa de energia Reiki?

Raspuns: Intregul concept al chakrelor este chiar strain practicilor de vindecare japoneze (unul – sau mai multi – studenti ai lui Takata-sensei, pare-se, au introdus sistemul chakra in Reiki probabil spre sfarsitul anilor ’70 ca un cadru de referinta pentru vesticii orientati catre New-Age).

” …foloseste-le pentru a intensifica vindecarea produsa de energia Reiki? ”

Poate ca noi in vest ne gandim prea mult la Reiki in termeni de ‘energie’ (ceva ce am reimportat inapoi in Japonia)

Reiki este – in mintea mea – mai mult un ‘Fenomen Spiritual’ decat ‘Energie’!

Mai curand decat a vedea ca acea vindecare este ‘intensificata’ de simboluri – poate ar fi mai bine sa spunem ca simbolurile aduc concentrare (atentie) catre intregul ‘Proces de Impartasire’ care este Experienta Reiki.

A arata ca simbolurile sunt ‘folosite pentru a intensifica vindecarea produsa’, mi se pare a sugera ca vindecarea este ceva ce practicianul ‘face’ clientului.

Cand un Practician Reiki si un Client intra in Procesul de Impartasire care este Experienta Reiki, Practicianul este simplu Facilitator pentru Experienta, Reiki este Catalizatorul, Clientul in sine este Vindecatorul…

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

 

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

 

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

 

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.