Un secret magic: Recunoștința

Un secret magic: Recunoștința

de Omraam Mikhael Aivanhov

Învățați să puneți în balanță micile contradicții ale existenței și toate bunurile pe care Domnul  ni le-a dăruit cu larghețe și trageți niște concluzii: veți simți numai recunoștință.

Sau observați-vă, veți constata că în loc de a vedea lucrurile în acest fel, nu încetați de a compara puținul ce îl aveți cu tot ceea ce posedă alții, mai privilegiați decât voi. Ei bine, acestea nu sunt niște comparații bune. Dacă simțiți nevoia de a face unele comparații de acest fel, de ce nu luați în calcul toate avantajele ce le aveți în raport cu alte persoane din lume care trăiesc în niște condiții cu adevărat îngrozitoare? Nerecunoștința și nemulțumirea constante sunt la oameni semnul unei lipse de inteligență: în loc să conștientizeze binecuvăntările prin care Cerul îi copleșește, ei văd peste tot numai motive de nefericire.

În fiecare dimineață, la trezire, faceți apel mai întăi la Bucurie și Iubire. În loc să începeți ziua gândindu-vă că vă lipsesc banii, că persoana iubită nu vă este credincioasă, că un anumit vecin sau coleg vă persecută, spuneți-vă: ” Doamne Dumnezeule, Îți mulțumesc astăzi că sunt viu, sănătos, că pot respira, mânca, merge, privi, asculta, iubi, fiindcă acestea sunt niște comori neprețuite.” Da, treziți-vă în fiecare dimineață veseli, mulțumind Domnului pentru tot ce aveți.

Numai Recunoștința ne poate salva. Trebuie deopotrivă să învățăm să mulțumim chiar și pentru evenimentele neplăcute, fiindcă este cea mai bună metodă de a le transforma. Starea voastră nu se va ameliora niciodată dacă veți țipa și vă veți revolta. Dar dacă spuneți: ”Oh, Doamne, mulțumesc, există desigur un motiv să întălnesc acest obstacol, mai am încă ceva de învățat”, veți simți că vă transformați încet-încet greutățile în aur și pietre prețioase. Da, este ca și cum le-ați acoperi cu un praf de aur sau de cristal: ele vă apar într-o altă lumină. Încercați și veți vedea.

Nimic nu poate rezista recunoștinței. Multumiți deci zilnic Cerului până când veți simți că tot ce vi se întamplă este pentru binele vostru. Spuneți de acum: ”Mulțumesc Doamne, mulțumesc Doamne.” Mulțumiți pentru tot ce aveți și pentru tot ce un aveți, pentru tot ce vă bucură și pentru tot ce vă face să suferiți. Astfel veți întreține în voi flacăra vieții. Este o lege ce trebuie cunoscută. Veți spune: ”Cum să mulțumim când suntem nefericiți, bolnavi, în mizerie? Nu vom putea niciodată!” Ba da, se poate, acesta este cel mai mare secret: chiar nefericiți, trebuie să găsiți un motiv să mulțumiți. Sunteți săraci, bolnavi? Mulțumiți, mulțumiți, bucurați-vă…de ce? De a-i vedea pe alții bogați, sănătoși, îndestulați, și veți vedea cum încet-încet anumite uși se vor deschide și binecuvântările vor coborî asupra voastră.

A reuși să mulțumești și a te bucura chiar când nu există niciun motiv aparent de bucurie este o filosofie extraordinară ce vă dă posibilitatea de a depăși toate greutățile, de a pluti deasupra vieții, de a fi stăpăni pe toate situațiile. Niciun chimist nu a descoperit încă vreun element care să producă asupra ființei umane niște efecte la fel de puternice ca recunoștința. Nu s-a studiat în niciun laborator impactul ce îl poate avea asupra organismului uman simplul fapt de a mulțumi, tot ce se poate schimba în creier, în inimă, în plămăni, și chiar în sistemul circulator, muscular.

Cum să nu mulțumim pentru tot ce ne-a dat Cerul? Numai că nu observăm, fiindcă suntem obișnuiți să privim mereu în jos, adică să vedem tot ce nu merge, ce constituie motiv de îngrijorare, de necaz.

Uităm să privim în sus, acolo unde se află Lumina, frumusețea și tot ceea ce poate da elan sufletului nostru, împingându-l să descopere mijloacele de a depăși dificultățile și a mulțumi Cerului.

Grijile, greutățile vor exista mereu, orice ați face; este inutil să luptați împotriva lor, voi veți fi mai degrabă zdrobiți. Ce este de făcut atunci ? Exact ceea ce facem împotriva intemperiilor și a insectelor: ne echipăm. Împotriva ploii folosim o umbrelă; împotriva frigului ne îmbrăcăm cu haine groase sau instalăm un calorifer; împotriva muștelor folosim o plasă pentru insecte sau un spray. Ei bine, împotriva dificultăților nu există altă soluție decât cea de a privi spre înalt pentru a primi lumina și forța; în acea clipă, nu numai că veți învinge, dar veți deveni recunoscători.

Acela care caută fericirea trebuie să știe să fie recunoscător pentru tot ce posedă și să încerce să aducă ceva luminos altora. El învață să se bucure, în special de lucrurile disprețuite și neglijate până atunci.

El încearcă zilnic să gasească un eveniment, o întălnire, un gând care să îi facă bine sau să îl încânte și îl așează în inima, în memoria, în inteligența sa.

Dacă mulțumiți zi de zi Domnului, dacă sunteți mulțumiți de tot ceea ce El vă dă, veți poseda secretul magic ce vă poate transforma viața, iar entitățile luminoase din lumea invizibilă se vor apropia de voi ca să vă ajute.

Sursa: Omraam Mikhael Aivanhov, Colecția Fascicule, Cap.3 Datoria de a fi fericiți, Ed. Prosveta.

Traducerea: Samuel Morarescu.

Adaptare: Mihai Albu.

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205