Cat sa astept intre nivelul 1 si 2?

Intrebare: Se spune ca trebuie sa astept cel putin doua sau trei luni inainte de a-mi lua gradul doi de acordare? De ce? Am auzit ca unii Maestri Reiki iti vor da nivelul doi de Reiki imediat dupa primul, chiar in prima zi?

 

Raspuns: Dupa parerea mea, atat de multi oameni (nu din vina lor) par sa fi inteles ca durata de timp pe care o astepti este cea importanta – cand in realitate este cat de activ aplici si iti dezvolti Reiki in acel timp.

Din pacate, am cunoscut cativa oameni care, dupa ce au primit acordarea la Nivelul 1, in esenta s-au ‘relaxat’ si s-au concentrat pe ‘asteptare’, pe trecerea timpului, pentru 6-12 saptamani – nici nu s-au deranjat sa-si faca autotratamentul, daramite sa-i mai trateze si pe altii – inainte de a lua Nivelul 2.

 

Interesant, nu-i asa, dar in timp ce conceptul de asteptare in jur de trei luni intre 1 si 2 vine din formatul de studiu al Takatei-sensei, ea insasi a practicat zilnic intens aproape un an (1935-1936) – muncind ca un Intern la clinica lui Hayashi-sensei – inainte de a trece la nivelul 2.

Simt ca, in entuziasmul lor, prea multi oameni vad avansarea prin niveluri ca un fel de cursa. Nu este corect!

Am un prieten care a luat nivelul unu acum cativa ani, si cand i-am sugerat in urma cu ceva timp ca poate ar dori sa faca ‘pasul urmator pe acest drum’ si sa primeasca acordarea la nivelul doi, raspunsul sau a fost “Nu inainte de a epuiza toate posibilitatile de la Nivelul 1 – mai intreaba-ma o data in vreo zece ani sau asa”.

Si cand se pune problema daca Invatatorii chiar ar trebui sa ofere Nivelurile unu si doi ‘spate in spate’, simt ca trebuie sa retinem urmatoarele:

In sectiunea Intrebari si Raspunsuri a Usui Reiki Ryoho Hikkei, intrebarea este pusa:

“Cum pot primi gradul doi (Okuden) – ce implica? ”

si Usui-sensei raspunde:

“Okuden consista in mai multe metode – hatsu rei ho, mangaiere, lovire si apasare cu mainile, tratament la distanta, vindecarea obiceiurilor / tendintelor, etc. Vom oferi okuden elevilor shoden entuziasti care au rezultate bune, au un caracter bun si se comporta corespunzator”.

 

Pentru mine cel putin, aceasta inseamna ca Invatatorul trebuie sa aloce timp intre niveluri pentru a monitoriza si evalua atat dezvoltarea elevului cat si comportamentul moral.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.

Similar Posts