A schimbat Takata Initierile?

Una dintre intrebarile “grele” si/sau (uneori) “neplacute” este: a schimbat Hawayo Takata Initierile pe care le-a primit de la dr. Hayashi?

 

Acum, pot raspunde cu (destula) certitudine ca DA! Am sa detaliez cum am ajuns la aceasta concluzie (la care a ajuns inaintea mea si Maestrul Reiki Robert Fueston):

  • dupa cum am mai spus si am sa mai spun 😉 Takata a decis in decembrie 1977 sa se retraga din a mai pregatii Maestri; scriu special pregati si nu Initia, pentru ca este vorba de un proces  al “devenirii” si nu doar de un curs. In perioada 1975-1977 a pregatit 6 Maestri iar pentru 3 din ei avem dovada scrisa ca ii lasa sa ii continue munca. Dovada o gasiti aici http://www.robertfueston.com/reiki/articles/takata_letter.html 

  • in 1978 se pare ca s-a razgandit si a mai Initiat 16 Maestri, din 1978 pana in 1980.

  • beneficiind, in special prin intermediul lui Robert Fueston, de cunoasterea modului in care se realizau Initierile atat pe linii de Initiere din prima generatie de Maestri (J. H. Gray, Virginia Samdahl si Barbara McCullogh) cat si din a doua generatie de Maestri (Barbara Ray Weber, Phyllis Lei Furumoto si Mary McFadyen) am constatat ca exista diferente clare.

Una dintre diferente este ca:

  • Initierile Maestrilor din prima generatie sunt mai simple, asa cum cred ca trebuie sa fi fost oricum initial, avand in vedere cultura si atitudinea japoneza.

  • Initierile Maestrilor din a doua generatie au ceva adaugat si sunt un pic mai complicate.

ATENTIE: diferentele intre Initierile invatate de cele doua generatii de Maestri nu sunt majore, pentru ca daca modificam major “reteta” Initierii, putem intra pe alta frecventa, diferita de Usui Reiki Ryoho, dupa cum am detaliat aici: http://reiki.com.ro/exista-initieri-corecte-si-initieri-incorecte-in-reiki/

De ce aceasta modificare? Putem doar presupune, deoarece nici Maestri respectivi nu aveau cum sa fie constienti de diferenta respectiva, deoarece nu isi comparasera Initierile intre ei. Acest lucru avea sa se intampla mai tarziu, la circa 2 ani dupa decesul lui Hawayo Takata, cand marea majoritate a Maestrilor de Reiki din linia Takata s-au intalnit pentru prima data. Aceasta prima intalnire a dat nastere la numeroase dispute si rivalitati, pe care le vom atinge si incerca sa le clarificam in articole urmatoare.

 

Tocmai avand in vedere aceste diferente si pentru ca cei ce se pregatesc ca Maestri cu mine sa poata alege liber, voi preda la nivelul 3/Shinpiden, atat Initierile asa cum sunt ele efectuate pe linia Usui → Hayashi → Takata → J. H. Gray → Comee → Fueston (prima generatie de Maestri Reiki, 1975-1977) cat si modul in care se realizeaza Initierile pe Linii provenind din a doua generatie de Maestri (1978-1980) adica Usui → Hayashi → Takata → Fran Brown → Mary Goslen → Fueston.

 

PRECIZARE:

  • desi alegerea mea este sa efectuez Initierile asa cum au fost ele predate primilor Maestri de catre Takata, nu consider ca modul in care au fost ele invatate si transmise de catre Maestri din perioada 1978-1980 este mai bun sau mai putin bun. Este o alegere personala si fiecarea decide asa cum simte si stie ca e mai bine pentru Sine!

 

Curs online pentru realizarea ghidata a autotratamentului Reiki dintr-o perspectiva Traditionala.

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205