Sa intelegem acordajele Reiki

Să înțelegem acordajele Reiki

de Shazim Khan

Aici poate apărea confuzia pentru cei care sunt interesați în a deveni implicați în Reiki sau vindecarea cu energie în general. Este normal să fim entuziasmați despre ceva atunci când citim câteva articole online sau , poate, o carte dintr-o librărie. În cazul Reiki, există foarte multă informație la dispoziție în lumea modernă despre ideile fundamentale ale Reiki și părțile fizice componente despre cum se practică.

Acest lucru îi determină pe unii să întrebe :

”Ce poate face inițierea în Reiki pentru noi ? Este acordajul singura atracție ? Daca este așa, de ce să nu oferi doar acordaje și să îl lași așa ? ”

De fapt, există multe forme de vindecare cu energie. Acestea sunt metode de a te acorda la și a lucra cu forțele Vieții și ale Naturii care sunt în interiorul tuturor și în tot Universul. Unele din aceste metode sunt foarte fizice, cum ar fi Qigong și acupunctura. Altele sunt atât de subtile că se poate spune foarte puțin despre ele. Ele trebuie experimentate pentru a putea fi înțelese corect. Meditația se încadrează în această definiție. Deși conceptul poate fi discutat și sugestii practice pot fi oferite pentru a ajuta în meditație, meditația însăși sfidează cuvintele. Până când nu meditezi, nu o vei înțelege pe deplin. Chiar și atunci, înțelegerea este foarte personală și se aprofundează cu cât practici mai mult.

Reiki este ceva care se încadrează undeva la mijloc. Sunt unele lucruri care reprezintă componentele fizice, cum sunt pozițiile mâinilor. Există anumite procese și pași care pot ajuta în a atinge anumite obiective. Cu toate acestea, foarte asemănător cu meditația, Reiki este un proces cu mult mai subtil care trebuie experimentat. Este și foarte asemănător cu meditația prin faptul că este, cu certitudine, o experiență personală, unică pentru fiecare individ, și care se aprofundează cu practica.

Acordajul Reiki nu este menit să neglijeze nevoia de instruire, nici nu este menit să  elimine nevoia de practică. Trebuie să ai un fundament pentru a ști cum să te acordezi la energia în fața căreia te deschizi, și cum să o folosești corespunzător. Pentru acest lucru este nevoie de instruire și ar fi imposibil de învățat doar prin simpla citire . Practica și experiența sunt necesare pentru a o înțelege, și buna instruire va oferi oportunitatea  studentului de a practica și să înceapă să simtă cum se simte energia pentru ei. Profesorul va oferi sugestii, unelte de antrenament și exerciții pentru a ajuta în ghidarea studentului în concentrarea propriei energii și minți , astfel încât să înțeleagă mai bine acest lucru, și apoi să permită studentului să aibă această experiență și să o discute. Acordajul este făcut pentru a facilita și expanda abilitatea de a primi instruirea și înțelegerea energiei pe măsură ce practici după instruire. Nu este făcut să o înlocuiască.

Acordajul ajută la deschiderea conștienței în fața energiei, dar nu este o baghetă magică paranormală. Poate fi văzut ca o vindecare profundă care îți permite să simți și să-ți amintești de conexiunea pe care o ai cu energia și cu adevărata ta natură. Fără o dedicare pentru practică și pentru acordarea cu Reiki, există posibilitatea de a nu remarca o mare diferență în viața ta, în afară de  vindecarea inițială și curățare. Este practica Reiki și dorința de a continua să înveți cum să te acordezi la energie, care aprofundează conexiunea.

Utilizând din nou exemplul meditației, dacă o persoană ar fi să citească mai multe cărți despre meditație și ar participa la un seminar care are ca temă subiectul meditației, și ar crede că asta l-ar face un meditator, atunci s-ar înșela. Ar avea potențialul de a fi un meditator, cu siguranță, la fel cum toți îl avem. Dar nu există nicio cale pentru ei de a dezvolta o practică de meditație, sau chiar o înțelegere a meditației, până când nu ar începe să mediteze. Și pentru a beneficia cu adevărat de rodul practicii, ar trebui să o practice în mod constant. Altfel, ei ar putea să se întrebe care e scofala cu această practică. Același lucru se întamplă și cu Reiki.

Unul din beneficiile acordajului este acela că te ajuta pe calea ta de vindecare. Poate ușura călătoria sau chiar poate deschide ușa pentru ca tu să începi.  Dar nu îți permite ca tu să sari peste cale. Trebuie ca tu să ai prima oară intenția de a te vindeca și învăța, precum și intenția de a păși pe cale. Dacă te oprești din practică, poți reîncepe oricând dorești acest lucru și să reîmprospătezi conexiunea. Procesul de practică și instruire este pentru toată viața, și este vindecător. Călătoria se poate liniști în anumite momente, dar nu se termină.

Acordajul poate fi o componentă utilă pentru a ne expanda capacitatea de a conștientiza energia, acesta fiind unul din motivele pentru care face parte din procesul de instruirea  Reiki. Dar este numai parte din procesul de instruire. Încurajez pe oricine care este interesat de calea vindecării să îmbrățișeze călătoria și să găsească calea care rezonează cel mai mult cu ei, dar mai presus de toate să evite rezolvările rapide și să îl caute pe vindecătorul propriu interior. Acesta este cel mai bun dar al instruirii Reiki, acordajului și practicii – înțelegerea, în timp, că nu suntem singuri sau deconectați.

Traducere: Samuel Morarescu

Sursa: aici.

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205