Reiki si cristalele

Dezavantajul folosirii cristalelor

de Shazim Khan

În momentul ȋn care oamenii ȋnvaţă nivelul 2, ei devin foarte curioși. Au ȋnţeles deja faptul că nu toate lucrurile sunt așa cum par la prima vedere, și multe lucruri sunt dincolo de ceea ce noi considerăm “normal”. De obicei ȋn acest moment oamenii devin entuziasmaţi de toate lucrurile de natură psihică și paranormală.

Eu nu prea cred ȋn bine sau rău, dar fiecare acţiune are repercusiunile ei și trebuie să  ţinem cont de acest lucru atunci când acţionăm. Se vorbește ȋn mod curent despre beneficiile vindecării cu ajutorul cristalelor. Dar nu la fel de mult despre dezavantajele ei. Unele aspecte ale vindecării cu ajutorul cristalelor rămân neobservate.

Da, pot fi Magice

Dacă mergi pe munte și găsești un cristal frumos ȋn calea ta, acela este un dar din partea mamei pământ. Dacă ȋl observi și te simţi captivat, atunci este menit să-l primești, și ȋţi va aduce vindecare profundă, probabil ȋn moduri pe care nu ţi le-ai imaginat ȋncă. Dar nu acesta este modul ȋn care folosim cristalele astăzi, nu-i așa?

GaneshHimal

Munţi răniţi, fiinţe fără adăpost

Cele mai multe dintre cristalele pe care le folosim sunt luate din inima pământului.

Munţii sunt tăiaţi, mutilaţi și brăzdaţi, astfel ȋncât să poată fi extrase bucăţi de pietre pe care vindecătorii le consideră preţioase. Cererea este ȋn creștere, foarte profitabil pentru vânzători. Cu cât se cumpără mai mult, cu atât mai mult munţii sunt tăiaţi, desfigurând și mai mult pământul.

Atât de mulţi vindecători preferă să devină vegetarieni, dar nimeni nu se gâdește la toate păsările și animalele care au murit fără adăpost deoarece toată pădurea a fost scoasă din rădăcini pentru a face o sesiune de vindecare mai puternică. Chiar merită? Este acesta un preţ pe care sunteţi dispuși să-l plătiţi?

Am o ȋntrebare simplă ȋn suflet. Cum este posibil ca ceva care a creat durere pentru mama pământ, să ne aducă bucurie pe termen lung? Întotdeauna lucrurile par să funcţioneze pe termen scurt. Dar apoi?

Adevăratul Pericol

Sunt câţiva oameni pe care ȋi cunosc – doar câţiva, care folosesc cristalele ȋn mod corect. Dar ȋn cea mai mare parte am observat cum oamenii cu o personalitate dependentă cumpără cristale ȋn speranţa că acestea ȋi vor ajuta ȋntr-un fel ȋn care propria practică de vindecare nu ȋi ajută acum.

În multe cazuri, am observat faptul că oamenii nu ȋși curăţă ȋndeajuns cristalele, și asta este extrem de periculos dacă persoana respectivă locuiește ȋntr-o locuinţă dezechilibrată energetic sau persoana respectivă este vreun fel de vindecător. Adesea am văzut cum cititori ȋn tarot și vindecători aveau casele pline de entităţi pentru că de fiecare dată când intra vreo entitate, aceasta găsea o “casă” – un cristal – disponibilă pentru a se atașa. Unii chiar dormeau cu cristalele chiar lânga pernă, și ȋncepuseră să aibă schimbări extreme de dispoziţie și comportamente exagerate. În momentul ȋn care li s-a cerut să ȋndepărteze cristalele din case și să facă  o curăţare temeinică, s-a observant o ȋmbunătăţire imediată și semnificativă.

f0ac1f082ae10da0bbae7519b4181cd6 (1)

TU ești un cristal

Ce este un cristal? Este o bucată de piatră care adună energie din univers, și o transmite către mediul exterior. Atunci, ce este un canal Reiki? Ai nevoie de cristale doar dacă nu ești concentrat ca să fii tu ȋnsuţi un canal. Cum altfel ai putea să consideri mai eficientă o bucată de piatră de 3 inch decât o fiinţă “vie” ȋnaltă de 5 inch?

Suntem condiţionaţi să credem ȋn slăbiciunile noastre și să depindem de obiecte exterioare pentru a ne aduce ceva alinare sau bucurie. Este ȋntotdeauna dificil să crezi că fericirea se găsește ȋn interiorul tău. Dar cât va mai dura până vom fi dispuși să facem acest salt ȋn credinţa noastră?

Introspecţie….

O scurtă privire asupra relaţiei omului cu pământul va arăta faptul că pământul este ȋntr-o stare de disperare ȋn ziua de azi deoarece omul a ȋncetat să trateze pământul ca fiind o parte din el, și ȋl tratează ca pe un lucru ce trebuie folosit. Facem oare ceva diferit atunci când folosim cristalele?

Traducere: Paula Ramasescu.

Sursa articol: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1718636098367047&set=g.1459825067657016&type=1&theater

Sursa poze: Internet.

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205