Reiki si copiii

 Reiki si copiii

 aplicatii curente ale metodei Reiki

ATENȚIE!

Va rugam sa folositi Reiki mai ales in scop preventiv si ca metoda complementara.

Este necesar sa conlucrati mereu cu medicul alopat / pediatru al copilului dvs., mai ales ca in unele cazuri poate fi salvator pentru copil!

Nu intrerupeti niciodata tratamentul prescris de medicul alopat!

Este importanta colaborarea cu medicul alopat, mai ales ca netratate corespunzator unele boli poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!

Creatorul sistemului Usui Reiki Ryoho, Mikao Usui spunea: “Metoda mea, Usui Reiki Ryoho, este o metoda originala ce are la baza puterea (de vindecare) naturala a universului. Prin aceasta putere, trupul devine sanatos, isi potenteaza fericirea vietii si linistea mintii”.

In zilele noastre, oamenii au nevoie de o imbunatatire si de o reconstructie interioara si exterioara a vietii lor, deci motivul pentru care prezint metoda mea publicului este acela de a ajuta oamenii ce au vatamari ale trupului si ale mintii.”[1]

Este destul de clar ca utilizarea Reiki a fost dorita de la bun inceput sa fie zilnica, pentru o imbunatatire atat fizica cat si psihica, pentru o crestere a calitatii vietii si o mentinere a starii de bine.


[1] Acest fragment provine dintr-un exemplar al „Reiki Ryoho Hikkei” pe care fosta presedinta a Usui Reiki Ryoho Gakkai, dna. Kimiko Koyama, l-a inmanat unor studenţi de-ai sai, conform  www.aetw.org (multumiri lui James Deacon), Copyright © 2004/5. Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Reiki childrens on childrens

Desi Reiki are aplicabilitate in orice situatie de viata, aducand armonie si echilibru, pentru a exemplifica am realizat o foarte scurta selectie din ghidul lui Usui si cel al dr. Hayashi de afectiuni si situatii comune copiilor si care pot fi tratate cu Reiki:

 • Boli ale copilariei (afectiunile specifice colectivitatilor de copii).
 • Crampe, colici.
 • Dereglari ale tranzitului intestinal: diaree sau constipatie.
 • Dureri dentare.
 • Enuresis (mai ales cel de cauza emotionala).
 • Febra.
 • Insomnii.
 • Lipsa poftei de mancare.
 • Regurgitare.
 • Raceli, tuse.
 • Rau de masina.
 • Stare de agitatie, de neliniste.
 • Sangerari ale nasului.
 • Sughit.
 • Arsuri, contuzii taieturi, zgarieturi, (aceste cazuri sunt printre putinele in care palma practicantului Reiki este tinuta la distanta de zona respectiva, lucrandu-se in campul energetic al persoanei).
 • Fracturi (se acorda Reiki la locul acccidentului, in drum spre spital si dupa ce fractura a fost imobilizata in ghips sau cu orteza).

Reiki child on child

Cum se aplica?

Daca ati participat la curs si ati primit informatiile si Initierile necesare[1], puteti urma urmatorii pasi:

In cadrul tratamentului zilnic:

 • Oferiti copilului zilnic, 20-30 de minute de Reiki, punand mainile pe cap, trunchi, abdomen si spate. Copii au nevoie de mai mai putin timp pentru a se echilibra si a “absorbi” Reiki, astfel incat tratamentul lor dureaza mai putin decat la adulti. Senzatile pe care le veti avea in palme va vor ghida in ceea ce priveste durata fiecarei pozitii precum si a intregului tratament.
 • Este important sa va efectuati si dvs. auto-tratamentul zilnic, copilul fiind foarte influentat de starea mamei (mai ales in primii ani de viata) precum si de mediul in care creste si se dezvolta.

In caz de urgente, dupa ce chemati medicul!

 • Oferiti zonei afectate imediat Reiki sau cat mai curand posibil dupa ce se produce un prejudiciu, un accident – acest lucru poate face o mare diferenta in timpul de vindecare și in calitatea vindecarii.
 • In cazul in care prejudiciul, accidentul este atat de grav incat este necesar un tratament in spital, oferiti Reiki pe drum spre spital precum si in timp ce asteptati pentru a fi consultati de medic!
 • In afara de a trata zona accidentata, tratati zona suprarenalelor la copil si, dupa ce aceste este preluat de medic, oferiti-va Reiki in zona capului, plexului solar si suprarenalelor. Un parinte stabil, linistit, este de mult mai mare folos copilului, atat prin starea pe care o transmite acestuia cat si prin deciziile mai limpezi pe care le poate lua.

ATENȚIE!

Va rugam sa folositi Reiki mai ales in scop preventiv si ca metoda complementara.

Este necesar sa conlucrati mereu cu medicul alopat / pediatru al copilului dvs., mai ales ca in unele cazuri poate fi salvator pentru copil!

E bine sa folosim toate instrumentele pe care le avem la indemana pentru a obtine o calitate a vietii cat mai buna pentru intreaga familie.

Nu intrerupeti niciodata tratamentul prescris de medicul alopat!

V-am prezentat mai sus o mica selectie de afectiuni ce se pot intalni la copii ce pot fi tratate prin metoda Reiki. Exista, de asemenea, o paleta larga de afectiuni proprii mamelor, care pot beneficia de Reiki, fie prin autotratament (daca ati urmat cursul de Reiki de nivelul 1) fie in cadrul unor tratamente oferite de un practician Reiki. Despre acestea, intr-un articol viitor.

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205

[1] In general, dupa varsta de 8 ani, pot primi si copii Initierile, astfel incat sa isi poata oferi singuri Reiki, ori de cate ori au nevoie si oriunde ar fi. Desigur, pot oferi Reiki si altor fiinte, fie ele oameni, animale sau plante.