Reiki si banii 2

Relatia dintre Reiki si bani (plata) / Schimbul de Energie.

 

de Oliver Klatt

 

Exista o solutie corecta pentru toata lumea?

In cautarea solutiei perfecte, multi au esuat. Poate cineva a calculat pretul pentru o medie de trei participanti la fiecare seminar (cum a fost cazul in ultimii cativa ani). Considerand costurile cumulate si timpul alocat cursului, stabileste un pret corect de 120 euro pentru fiecare participant. Dar apoi numai doua persoane se prezinta la seminar, ori seminarul a fost anulat din cauza lipsei persoanelor interesate, insa chiria pentru sala de curs trebuie platita. Or, pe de alta parte, daca cel putin patru persoane vin cu regularitate, numarul cursantilor creste ocupandu-se toate locurile, si deodata castiga mai multi bani decat se astepta. Ar trebui, in aceste caz sa reduca preturile?

Sau, poate, dupa o perseverenta lupta interioara, cineva modifica preturile, de la caz la caz, in functie de circumstantele financiare ale clientului sau cursantului. Din pacate, uneori, numai oamenii care au putini bani vin pentru tratament sau cursuri si atunci chiar si nivelul minim al taxei stabilit nu mai intra in discutie. In plus, fata de aceasta dezamagire, neintelegerile apar. Cum poate cineva sa obtina avantaje de pe urma sa? Ar putea cineva cu o astfel de atitudine binevoitoare sa nu fie luata in serios? In general nu este o practica comuna sa stabilesti preturi in functie de capacitatea financiara a unui posibil comparator (client). Sau aceasta persoana nu este suficient de clara in a comunica zona in care poate baleia?

Sau, poate cineva este membru al unei asociatii Reiki care agreeaza anumite standarde de pret pe care nu le modifica, din principiu. Acest lucru este respectat de-a lungul aceleasi linii, deplin si complet. Totusi, se intampla uneori sa fie confruntat cu un caz special, care necesita o abordare unica. Ce va face atunci? Va mentine staruitor preturile fixe stabilite  sau doar pentru aceasta situatie speciala va identifica o solutie, plecand de la ideea ca o situatie speciala va atrage altele.

Intrebari dupa intrebari cu care adesea este confruntat un practician Reiki. Bineinteles o singura solutie corecta nu exista. In mod repetat experimentam cazuri speciale de pe urma carora putem invata. Cineva trebuie sa aiba experienta si sa faca greseli pentru a invata din ele. Intr-adevar banii ne invata lectii importante de viata. Dincolo de toate, acest subiect ne conduce la radacinile existentei umane: fiecare are nevoie de bani pentru a supravietui.

 

(va urma)

 

Traducerea din engleza in romana: Adriana Duculescu

Multumesc Maestrului Reiki Oliver Klatt pentru permisiunea de a traduce si publica acest intreviu. Site-ul sau personal este http://www.einfach-nur-reiki.de/

Versiunea in engleza a articolului o gasiti aici:  http://www.einfach-nur-reiki.de/reiki/reiki-and-money.shtml

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de 

Scoala de Reiki® 

in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205