Reiki pentru otita

 

il 4 - Cap 2 opțional variantă

Printre alte legende urbane ale Reiki se numara si faptul ca nu putem folosi Reiki pentru otite; tocmai am fost intrebat de o practicanta Reiki despre acest aspect si am decis sa scriu cateva cuvinte.

Precizez din nou ca este importanta colaborarea cu medicul alopat, mai ales ca netratata corespunzator ea poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!

Spun legenda urbana pentru ca atat in ghidul lui Usui, cat si in ghidul lui Hayashi sau in mai recent descoperitul ghid al lui Takata, sunt oferite recomandari pentru afectiuni ale urechii, uneori chiar cu mentionarea expresa a otitei 🙂

Mai jos cateva extrase:

  • Ghidul lui Usui: pentru afectiuni ale urechii se trateaza canalul auditiv (se foloseşte un singur deget care se introduce delicat si superficial in partea de inceput a canalul auricular. Dacă este inconfortabil pentru beneficiar, puteti pur şi simplu aseza palmele pe ureche, ca in poza de mai sus), partea din fata şi din spatele pavilionului urechii si vertebra C1.
  • Ghidul lui Hayashi si cel al lui Takata: pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale urechii se ofera Reiki canalului auditiv (se foloseşte un singur deget care se introduce delicat si superficial in partea de inceput a canalul auricular. Dacă este inconfortabil pentru beneficiar, puteti pur şi simplu aseza palmele pe ureche, ca in poza de mai sus) adancitura din josul urechii, osul proeminent din spatele urechii, spatele capului, gatul, plexul solar. Se trateaza intotdeauna ambele urechi, chiar dacă este afectata doar una dintre ele. In cazul în care timpanul este spart, pronosticul nu este favorabil, insă „daţi‑i Reiki o sansa“, dupa cum spunea Takata. După tratament, curatati urechile.
    – Dacă dizarmonia a aparut în urma unei raceli, tratati şi bronhiile, ganglionii limfatici hilari (plasati în zona în care traheea se desparte in cele două bronhii, aproximativ în spatele inimii, precum şi simetric, în partea dreapta), rinichii, uterul şi ovarele/prostata.

Pozitia de urechi/zona urechii se trateaza minim 15 minute zilnic.

Reiki nu se poate substitui unui tratament medical iar practicantii Reiki nu sunt abilitati sa ofere diagnostice! Colaborati intotdeauna cu medicul alopat!

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.