Reiki pentru animale

Ce este Reiki?
Rei inseamna “spirit” si Ki inseamna “energie”, asa ca literar Reiki s-ar traduce ca “energie spirituala”. Deci, in realitate, toate fiintele sunt facute din Reiki, din moment ce toate fiintele sunt facute din energie. Aceasta energie trece prin noi catre fiintele ce au nevoie de vindecare. O simtim mai puternica atunci cand trece prin maini, insa in realitate Reiki trece prin toate centrele noastre energetice (ex: tanden si meridian), deci se misca prin intreg corpul nostru. Cu cat practicam Reiki mai mult, cu atat putem simti fluxul energiei mai puternic.

Cuvantul Reiki este de asemenea folosit sa descrie un sistem Japonez de vindecare energetica folosit originar pentru dezvoltare spirituala si folosit in zilele noastre pentru vindecarea prin aplicarea mainilor. Suntem numiti practicieni pentru acest sistem si nu vindecatori pentru ca nu manipulam energia pentru vindecare; mai degraba noi cream un spatiu energetic pentru a sustine procesul de vindecare individuala a fiintei cu care ne conectam. In realitate, fiecare individ este responsabil pentru propriul sau process de vindecare, iar Reiki este o cale de a sustine acest fapt.

262173_539347356087854_1680154254_n


Sistemul Reiki este definit ca o practica, deci intentia si devotamentul de a “face” Reiki este important pentru dezvoltarea, vindecarea si intelegerea procesului vindecarii, la fel ca si pentru abilitatea de a accesa un spatiu energetic mai puternic. Practica Reiki poate sa iti intensifice intuitia si poate determina o puternica vindecare interna pe toate nivelele. Este de asemenea holistica: poate fi folosita pentru vindecare fizica, mintala/emotional si spirituala. Pentru ca natura Reiki sustine echilibrul energetic si armonia, intotdeauna gaseste originea problemei (din moment ce toate problemele de sanatate sunt pierderi de echilibru) si functioneaza pentru restabilirea fluxului echilibrului.

Reiki este ideal pentru a fi folosit pentru animale pentru ca este bland, nu invadeaza si nu necesita interventii majore. Animalele raspund intuitiv la puterea Reiki ce le sustine echilibrarea emotionala, comportamentala si tratarea bolilor si ranilor fizice.

Pentru animalele ce sunt sanatoase, Reiki ajuta la mentinerea sanatarii, ajuta la relaxare si produce un sentiment de pace si liniste emotionala.

Pentru animalele ce sunt bolnave, Reiki este o metoda foarte buna de tratare la fel cum este si un buna metoda complementara la medicina vestica, medicina chinezeasca, homeopatie, esente florale si alte forme de vindecare. De exemplu, Reiki poate reduce efectele secundare ale chimioterapiei, poate ajuta la un tratament de acupunctura si creste efectul tratamentelor florale Bach.

Pentru animalele pe cale de moarte, Reiki este o cale puternica dar totusi blanda de a ajuta in obtinerea confortului, reducerea durerii, fricii, anxietatii precum și pentru a facilita tranziția la moarte fara alte suferinte

 

Multumesc/Best regards,
Ana M. Ceapa

Independent Project Coordinator
Ballerina/Dancer at Pas Boutique
0720.899.658

ana.m.ceapa@gmail.com

www.facebook.com/anamceapa

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.