Reiki a fost pana la mijlocul anului trecut o nebuloasa de care ma temeam.

 

“Pentru mine, Reiki a fost pana la mijlocul anului trecut o nebuloasa de care ma temeam. Imi amintesc ca in copilarie tatal meu a cumparat o carte despre reiki, pe care o pastra bine, departe de ochii mei curiosi. Am crescut astfel cu o teama legata de ce inseamna si ce ti-ar putea face reiki. Neavand insa niciodata curiozitatea de a citi si a experimenta ce inseamna.

Multi ani mai tarziu am inceput sa “caut” o cale care sa fie a mea. Am trecut din studierea si practicarea religiei ortodoxe la a practica budismul, meditatia si yoga asa cum am putut sa le inteleg ca cetatean in Romania. Dupa o perioada lunga de astfel de cautari si experimente care m-au transformat in persoana care sunt azi, am gasit “reiki”. Fara sa il caut, s-a invitat in viata mea prin una din cele mai bune prietene si intr-un moment de cotitura, cand a face niste alegeri sanatoase pentru mintea si corpul meu mi se parea o actiune aproape imposibila.

L-am cunoscut pe Mihai si am inceput sa merg la tratament. Cu blandete si multa rabdare a raspuns pe indelete curiozitatilor mele. Curiozitati pe care ar trebui sa le aiba oricine. Cred ca dincolo de experientele pe care le cautam in goana noastra febrila dupa “momente unice si amintiri de invidiat de cei din jurul nostru”, daca suntem destul de deschisi si ascultatori la vocea noastra interioara, pasii nostri isi gasesc cumva mai usor calea catre ce cautam. Fie ca este vorba despre un loc de munca, o vacanta, un partener de viata sau orice altceva ne trecem pe listele de rezolutii dupa inceputul fiecarui an, intotdeauna vom avea nevoie sa ne intoarcem catre noi si sa cautam in noi. Sa cautam acea liniste, multumire, echilibru, dragoste care sa ne hraneasca frumos viata. Reiki m-a sustinut sa gasesc echilibrul si puterea de a-mi transforma viata pe indelete, un pas in fata altuia, fara sa sacrific si sa compromit nimic din mine si din altii. Am redescoperit ce inseamna sa “iti iasa lucrurile” si sa fii sincer cu tine si cu ce esti/faci.

La scurt timp dupa primele tratamente, am stiut ca vreau sa ma si initiez. A fost un pas natural care a adus un plus de lumina si intelegere a fenomenului. Daca macar un sfert din populatia Globului ar intelege ce inseamna reiki si l-ar practica, am fi mai sanatosi, mai buni, mai luminosi. Restul “secretelor”…sunt de descoperit de fiecare dintre voi, cei care vor avea deschiderea de a pune intrebarile corecte si de a experimenta inainte de toate reiki.

PS: eu practic Reiki Traditional in cadrul Scolii de Reiki®, singura metoda pe care o cunosc si care ma intereseaza.

Roxana, 30 ani, specialist in comunicare”

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de 

Scoala de Reiki® 

in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205