Reiki este tratament alternativ la medicina alopata?

Atunci cand descriem efectul Reiki Ryoho asupra altora, ar trebui sa-l prezentam ca pe o alternativa la modalitatea clasica de practica medicala occidentala?

Utilizarea termenului ‘alternativ’ (in legatura cu Reiki – sau cu oricare alta forma ‘non-clasica’ de practica paliativa/ de ameliorare) poate fi privita oarecum ca fiind antagonista de catre comunitatea medicala – si in opinia mea, ajuta doar la intarirea diviziunii „noi impotriva lor”, perceptie pe care multi practicieni  (nu numai cei traditionali/clasici) o au.

Personal, eu consider ca ar trebui sa vorbim despre Reiki Ryoho mai degraba in termeni de a fi „complementar la …” decat ca este „o alternativa la  …”

Daca vrei sa vorbesti despre Reiki Ryoho ca fiind o alternativa la practica medicala occidentala traditionala este bineinteles alegerea ta, dar mai exact, la care ramura din practica medicala il consideri ca fiind o alternativa?

Daca zaci intr-o gramada contorsionata de metale care cu cateva momente mai devreme fusese un autoturism, cu sangele tasnind dintr-o taietura la artera femurala si un ciob din ceea ce odinioara era tabloul de bord si care acum sta infipt intercostal, direct in plamanul tau stang – daca ai avea de ales prin metoda „sau, sau”, ai opta pentru un tratament Reiki, sau ai prefera sa chem paramedicii?

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.

Similar Posts