Reiki – Energia, Sistemul

Reiki – Energia, Sistemul

Paul D. Mitchell, 1999

 

Când doamna Takata folosea cuvântul ”reiki”, uneori se referea la ”energie”, și alteori la ”Sistemul lui Usui de Tratament cu Reiki”.

Deseori, eu și alții facem același lucru astăzi (folosirea cuv. ”reiki” cu dubla semnificație). Dacă înțelegem că este o diferență, nu este nicio problemă, pentru că știm din contextul propoziției cărui sens ne adresăm. Permiteți-mi să vorbesc un pic despre diferență.

 

Reiki cu sensul de ”energie”

 

Reiki este un cuvânt japonez pe care doamna Takata l-a tradus ca ”energia universală a vieții” sau ”Puterea Lui Dumnezeu”. ”Universal” este un cuvânt important, semnifică pretutindeni, comun tuturor, împărtășit de toate lucrurile. ”Energia vieții” este energia misterioasă a vieții, energia care dă, menține și susține viața. Avem o problemă interesantă aici. Când definim ceva, nu ar trebui să folosim cuvintele pe care le definim în definiție. Dar când spun ”energia vieții” este energia vieții, tocmai fac asta !

Motivul este acela că discutăm despre ceva care este atăt de elemental, de bază, de universal, că nu există cuvinte.

”Puterea Lui Dumnezeu” este același concept, dar din altă perspectivă. ”Puterea Lui Dumnezeu” este tot universală, nu există o energie a vieții care să nu aparțină Puterii Lui Dumnezeu.

Observăm că nu există nici un lucru viu care să nu aibă ”reiki”. Dacă nu ar avea reiki, nu ar avea viață. Toate ființele umane au ”reiki”, energia. Nu toți oamenii au ”reiki”, Sistemul lui Usui de Tratament cu Reiki.

 

Reiki – Sistemul lui Usui de Tratament cu Reiki

 

Sensei Usui a primit un dar special. El a devenit un conductor pentru energia universală a vieții, astfel încăt să poată accesa o mai mare concentrație de energie universală a vieții și să o focuseze pe el însăși sau să o transmită la alt om. Rezultatul primirii acestei energii de la sensei Usui este acela că vindecarea se producea de multe ori. Din experiența sa a dezvoltat un sistem, o formă de tratament și o formă de transmitere mai departe altor oameni a abilității sale de a accesa energia vieții .

 

Sistemul este acela care validează experiența sensei Usui, darul său, de a deveni al nostru.

Iată o analogie simplă

 

Există vântul. Vântul suflă. Vântul este o mișcare de aer, o energie. Dacă stăm în fața vântului, îl simțim pe fața noastră. Vedem frunzele unui copac mișcându-se ca un rezultat al vântutului. Vântul doar este.

 

Dacă construim o moară, putem folosi puterea vântului pentru un scop specific, pomparea apei, generarea electricității și așa mai departe. Moara este ”un sistem”. Este un sistem mecanic care folosește această energie liberă a vântului și o concentrează pentru o utilizare specifică.

”Sistemul de tratare naturală” a lui sensei Usui focusează această energie liberă a vieții pentru utilizarea ei în tratare – a noastră și a celorlalți. Fără sistemul său, am fi mai puțin capabili de a accesa în acest mod unic energia universală a vieții.

 

Putem privi moara și să identificăm elementele esențiale care o fac să funcționeze așa cum dorim noi să funcționeze. Acest lucru este valabil și pentru sistemul lui sensei Usui. Cum am primit acest sistem de la doamna Takata, am fost capabili să identificăm nouă elemente ale sistemului: inițierea, forma de tratament, simbolurile, cele 5 principii, linia spirituală, bani, istorie, forma de predare și tradiția orală, lucrând împreună într-o formă dinamică, așa cum părțile sau elementele unei mori lucrează împreună într-o formă dinamică, aceste elemente ne fac contactul cu energia universală a vieții într-o formă care ne aduce armonie, creștere și fericire.

 

Ca un student al doamnei Takata, știu că armonia, creșterea și fericirea erau dorințele ei pentru noi toți și motivul pentru care și-a petrecut viața practicând și predând Reiki, Sistemul lui Usui de Tratament prin Reiki.

 

Traducere: Samuel Morarescu

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.