Raku Kei Reiki

Sistemul Raku Kei Reiki – cunoscut si drept “Calea dragonului de foc” – este creatia Maestrului Reiki Arthur Robertson  – un Maestru a lui Iris Ishikuro (Maestra Initiata de catre Hawayo Takata la nivel Shihan).

Arthur Robertson afirma origini tibetane ale Reiki, povestind ca numele sistemului este derivat din termenul Raku Kei. Conform afirmatiilor sale sistemul Reiki este bazat pe invataturi tibetane si se referea la un sistem vechi de auto-cunoastere si dezvoltare redescoperit de Mikao Usui in anumite documente oculte tibetane.

Arthur Robertson a introdus noi simboluri in sistemul Raku Kei Reiki incluzand un simbol cunoscut ca si ‘Anthakarana’, un simbol tibetan al Maestrului, simbolul ‘Sarpele de foc’ si o versiune caligrafica / de mana a simbolului ‘Luminii albe / White Light’ (ce isi are originea in practica Johrei) care in afirmatiile sale ar fi fost introdus chiar de catre Iris Ishikuro (nu exista insa dovezi in sprijinul acestei afirmatii).

wlight

Raku Kei Reiki foloseste unele mudre (un termen sanscris pentru gesturi mistice realizate cu mainile); totusi aceste mudre folosite in Raku Kei Reiki sunt mai degraba de origine japoneza si nu tibetana.

Linia de Initiere a lui Arthur Robertson este: Usui – Hayashi – Takata – Ishikuro (Shihan).

In mod normal, Linia de Initiere in Raku Kei Reiki trebuie sa inceapa cu Arthur Robertson, el fiind fondatorul acestui sistem.

Sistemul Raku Kei Reiki este predat in 4 nivele: primul si al doilea nivel sunt predate impreuna, sunt oferite 3 simboluri traditionale plus unul non-traditional, o tehnica de vindecare la distanta si 3 mudre. Al treilea nivel este numit Profesor Reiki si presupune o Initiere, invatarea si exersare “exercitiului caprioarei” (aswini mudra), invatarea Initierilor pentru primele 3 nivele de Reiki, o Initiere cu “Lumina Alba”, o tehnica de respiratie numita “Respiratia Dragonului de Foc”, 2 simboluri non-traditionale, “ceremonia apei”, utilizarea unor plante si minerale. Nivelul 4, Maestru/Profesor, este numit Profesor de Reiki Certificat: presupune recapitularea nivelului trei si certificarea oficiala a Maestrului.

Acest sistem si Arthur Robertson se afla la originea si in Linia Spirituala de Initiere a multe sisteme moderne de Reiki.

Organizatia fondata de Arthur Robertson, American Reiki Master Association, nu mai functioneaza si nu mai are un website functional.

 

Prezentarea mea nu are ca scop o evaluare valorica, singurul scop fiind clarificarea diferentelor si asemanarilor dintre diferitele sisteme de Reiki aparute dupa decesul lui Hawayo Takata.

Raku Kei Reiki NU ESTE Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho / Usui Shiki Reiki Ryoho asa cum este acest sistem predat in cadrul Scolii de Reiki®

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru o idee despre cum si ce se preda in cadrul Scolii de Reiki® va rog sa accesati linkuri de mai jos.

* Ce inteleg prin Reiki Traditional?

* Ce predam la nivelul 1 de Reiki / Shoden?

* Ce predam la nivelul 2 de Reiki / Okuden?