Rabdarea, constienta de sine si smerenia

Rabdarea, constienta de sine si smerenia – sunt necesare pentru a dobandi maiestria unei vieti spirituale.

Este inutil, chiar periculos sa te dedici unei cai spirituale cata vreme nu ai inteles cat de dur este caracterul intunecat, cat de greu este sa-l imblanzesti si cata atentie, perseverenta, smerenie si negare de sine ai nevoie ca sa il schimbi. Mult prea multi oameni isi imagineaza ca atunci cand au gasit o invatatura spirituala vor evolua rapid: citesc cateva carti, fac exercitii de concentrare si meditatii, iar in curand vor avea rezultate. Din pacate, nu este asa: cunoasterea desavarsita a vietii spiritului este mult mai dificila decat ne imaginam!

Este adevarat ca fiecare fiinta umana are capacitatea sa se reinnoiasca, sa se regenereze si sa devina divina, dar este un proces extrem de lent, iar ceea ce realizam in aceasta viata depinde de munca deja inceputa in incarnari anterioare. Este imposibil de evoluat pentru cei care nu sunt constienti de dificultatile pe care inevitabil le vor intampina. Asa ca vor fi dezamagiti, vor suferi si vor face si pe altii sa sufere.

Angajamentul de a urma o cale spirituala cere constienta de sine, rabdare si smerenie.

Omraam Mikhael Aivanhov

 

Traducere Iuliana Marin

 

Mai multe aplicatii practice ale sistemului Usui Reiki Ryoho gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.