Preluăm ceva in cadrul sesiunilor de Usui Reiki Ryoho ?
Preluăm ceva de la clientul care benficiază de tratament cu Usui Reiki Ryoho ?
Ca și practicanți de metoda tradițională Usui Reiki Ryoho dorim ”să-i ajutăm” pe ceilalți de lângă noi sau chiar să ne extindem până la a deveni o ocupație zilnică din diverse motive.
Totuși am observat că nu este chiar așa de ușor să ajuți prin această metodă , aparent simplă, pentru că de cele mai multe ori intervine ego-ul care forțează cumva și vrea să iasă în evidență.
Așa cum spune și sensei Mihai Albu și doamna Takata, să începem cu noi înșine practica, pentru că la fiecare este nevoie de o curățare interioară, ale cărei rezultate apar sub diverse forme, astfel încăt să vibrăm pe frecvența Usui Reiki Ryoho din ce in ce mai mult, și să și rămânem acolo prin practica zilnică, și să manifestam Reiki într-o formă cât mai pură, pentru ca atunci când oferim altcuiva Reiki, să nu spunem că ”am preluat ceva de la client ”, ”m-a luat amețeala”, ”mă doare spatele, inima etc”, ”mi-ai făcut tratament și de la tine sunt amețit/ă.”
Deci, nu preluăm nimic de la client, ci este doar efectul unei curățenii care se produce atunci cand Reiki trece prin noi. Cu cât practicăm mai mult și mai des, ne dispar și nouă din afecțiuni.
Ca o concluzie, aș vrea să folosesc exemplul oferit de maestrul Omraam referitor la curățenie și interiorul nostru:
V-am arătat uneori analogia ce există între greutăţile interioare şi o mlaştină. Atât timp cât mlaştina nu este asanată, noi trăim în ceaţă şi suntem asaltaţi de ţânţari, pentru că mlaştina oferă cele mai bune condiţii pentru proliferarea lor; iar viaţa noastră nu este decât o luptă interminabilă contra ceţei şi a ţânţarilor. Când vedem anumite persoane zbătându-se ani în şir în nişte probleme de nerezolvat, afişând zilnic aceleaşi indispoziţii, repetând zilnic aceleaşi nemulţumiri, am dori să le ajutăm să scape, dar cum? Le vorbim, le explicăm că nu se vor schimba condiţiile exterioare, ci ele sunt cele care trebuie să se schimbe, dar nu este nimic de făcut, ele rămân în mlaştina lor cu ţânţarii lor. în timp ce vă vorbesc, eu sunt sigur că fiecare dintre voi se gândeşte cel puţin la o persoană din anturajul său, fiindcă este uşor să vedem ce se întâmplă altora… mult mai uşor decât să vedem ce se întâmplă în noi înşine. Cu toate acestea, fiecare este pe cale să trăiască acest gen de situaţie. Mai mult sau mai puţin, bineînţeles, dar fiecare dintre noi are mlaştini de asanat şi de astupat pentru ca ţânţarii – temerile, tulburările – să nu mai aibă domiciliu. Noi găsim deseori nişte soluţii exterioare problemelor, în loc să căutăm să le înfruntăm în interior pentru a face lumină în privinţa lor.
Să ne fie de folos !
Samuel Morarescu
Practicat Reiki nivelul 2 / Okuden
Scoala de Reiki®
0766.435.569
Este importanta colaborarea cu medicul alopat, mai ales ca netratate corespunzator unele boli poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!
Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.