Pozitii Reiki

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pozitia de cap 1

il 1- Cap 1

Descriere: Palmele se pun peste ochi, cu vârful degetelor la linia pă­rului şi cu baza palmei pe po­meţi, astfel încât podul palmei să acopere globii oculari fără să‑i atingă.

Efecte în plan fizic: oferim Reiki ochilor, musculaturii oculare, nervilor optici, sinu­surilor frontale, cavităţii na­zale, creierului (lobul frontal şi prefrontal), glandei pineale (controlează ritmul de somn– veghe, precum şi ciclul men­strual) şi celei pituitare (ale cărei secreţii hormonale influenţează tiroida, ovarele şi suprarenalele).

Poziţia este utilă pentru afecţiuni ale ochilor (cataractă, urcior etc.), însă toate afecţiunile asociate organelor şi glan­delor menţionate beneficiază de Reiki atunci când punem palmele pe această poziţie. Reduce stresul şi relaxează.

Efecte în plan subtil: meridianul stomacului şi cel al ve­zicii urinare pornesc din această zonă şi se termină la dege­tele de la picioare, străbătând şi influenţând astfel întregul corp.

Este o poziţie utilă în oscilaţiile emoţionale sezo­niere, legate de vreme sau anotimp. Sprijină dinamizarea energiei în tanden‑ul superior şi astfel poate ajuta în evo­luţia spirituală.

Prin „închiderea“ faţă de stimuli exteriori, determină o focalizare către „înlăuntrul“ nostru, către Sine. Sprijină capacitatea de concentrare, clarifică mintea, ne ajută să re­cunoaştem şi să vedem „ce este în faţa noastră“.

Ne ajută să luăm decizii mai uşor şi în armonie cu „ceea ce este“, nu cu „ceea ce ne‑am dori să fie“. Este una dintre poziţiile care ne deschid şi ne fac mai receptivi la energiile spirituale.

Este importanta colaborarea cu medicul alopat, mai ales ca netratate corespunzator unele boli poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!

Text: Mihai Albu

Ilustratii: Ion Ladea

Scanare si prelucrare imagini: Costin Motroasa

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pozitia de cap 2

il 2 - Cap 2

Palmele se pun peste tâmple, cu baza palmei la nivelul articulaţiei maxilare, astfel încât podul palmei să fie in dreptul tâmplelor.

Efecte în plan fizic: oferim Reiki ochilor, nervilor optici, creierului, urechii medii şi celei interne, glandei pineale şi celei pituitare. Poziţia este utilă pentru afecţiuni ale ochilor, pentru îmbunătăţirea vederii, tratarea auzului şi a infecţiilor urechii, a echilibrului şi a greţurilor matinale ale femeilor însărcinate. Toate afecţiunile asociate organelor şi glandelor menţionate beneficiază de Reiki atunci când punem palmele în această poziţie. Contribuie la echilibrarea emisferelor cerebrale. Utilă şi în caz de rău de mişcare sau în situaţii care ne provoacă un şoc. Foarte utilă în dureri de cap, în stări de ameţeală şi în greaţă provocată de indigestie sau de umplerea excesivă a stomacului.

Efecte în plan subtil: în colţul extern al ochilor, începe meridianul vezicii biliare, care se termină la degetele de la picioare. Există o zicală asiatică care spune că „o vezică biliară liniştită şi nişte rinichi puternici aduc o viaţă lungă şi bunăstare“. Tot pe aici trece o parte a meridianului „triplu încălzitor“,
iar una dintre funcţiile acestuia este să circule şi să distribuie energia în cele trei tanden‑uri (inferior: seika
tanden, mijlociu: naka tanden şi superior: kami tanden). Este de ajutor în temeri, fobii, stări de neajutorare şi neputinţă. Poate fi de ajutor în depresie. Ajută la extinderea gradului de conştiinţă. Îmbunătăţeşte intuiţia, memoria şi creativitatea. Este una dintre poziţiile care ne deschid şi ne fac mai receptivi la energiile spirituale.

Este importanta colaborarea cu mediocul alopat, mai ales ca netratate corespunzator unele boli poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!

Text: Mihai Albu

Ilustratii: Ion Ladea

Scanare si prelucrare imagini: Costin Motroasa

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205

Atentie!

Scopul in orice forma de terapie nu este “sa ai dreptate” ci de a folosi orice mijloace pentru a ajuta o persoana care isi doreste si care acceseaza propria vindecare. Acesta este unul din motivele pentru care va incurajam sa ramaneti in legatura cu medicul / psihoterapeutul curant (daca este cazul) chiar daca doriti sa practicati Reiki.

Fiecare “procent de vindecare” este un motiv pentru a sarbatori, indiferent ce modalitate a fost aleasa si folosita.

Mai degraba decat a critica un alt tratament, este mult mai fructuos sa colaborati intr-un mod complementar, cu un sentiment sanatos de curiozitate si deschidere. Cei care urmeaza aceasta cale vor culege beneficii minunate.

Reiki nu se poate substitui unui tratament medical iar practicantii Reiki nu sunt abilitati sa ofere diagnostice!

Nota legala!

Terapia Reiki, Masajul, Masajul de Relaxare, Masajul Terapeutic, Presopunctura, Reflexoterapia, Relaxoterapia, Aromoterapia, Cromoterapia, Fitoterapia si Terapia prin Lumina sunt tipuri de terapii complementare reglementate de Ministerul Sanatatii Publice conform Legii 118 / Mai 2007.

Dreptul la Spiritualitate si dreptul de a aplica practici spirituale care nu lezeaza integritatea morala si fizica a persoanei sunt garantate prin Constitutia Romaniei conform Art. 6 (Dreptul la Identitate), Art. 29 (Libertatea Constiintei), iar dreptul la exprimarea oricarei pareri despre orice astfel de practica si accesul la cultura sunt de asemenea garantate constitutional conform Art. 30 (Libertatea de Exprimare) si Art. 33 (Accesul la Cultura)

Niciuna dintre metodele terapeutice prezentate pe acest site nu exclude si nu inlocuieste tratamentul medical alopat.

Recomandam sa urmati sfatul medicului si sa nu intrerupeti niciun tratament medicamentos prescris de acesta.