Pozitia Reiki de cap 1

Pozitia de cap 1

il 1- Cap 1

Descriere: Palmele se pun peste ochi, cu vârful degetelor la linia pă­rului şi cu baza palmei pe po­meţi, astfel încât podul palmei să acopere globii oculari fără să‑i atingă.

Efecte în plan fizic: oferim Reiki ochilor, musculaturii oculare, nervilor optici, sinu­surilor frontale, cavităţii na­zale, creierului (lobul frontal şi prefrontal), glandei pineale (controlează ritmul de somn– veghe, precum şi ciclul men­strual) şi celei pituitare (ale cărei secreţii hormonale influenţează tiroida, ovarele şi suprarenalele).

Poziţia este utilă pentru afecţiuni ale ochilor (cataractă, urcior etc.), însă toate afecţiunile asociate organelor şi glan­delor menţionate beneficiază de Reiki atunci când punem palmele pe această poziţie. Reduce stresul şi relaxează.

Efecte în plan subtil: meridianul stomacului şi cel al ve­zicii urinare pornesc din această zonă şi se termină la dege­tele de la picioare, străbătând şi influenţând astfel întregul corp.

Este o poziţie utilă în oscilaţiile emoţionale sezo­niere, legate de vreme sau anotimp. Sprijină dinamizarea energiei în tanden‑ul superior şi astfel poate ajuta în evo­luţia spirituală.

Prin „închiderea“ faţă de stimuli exteriori, determină o focalizare către „înlăuntrul“ nostru, către Sine. Sprijină capacitatea de concentrare, clarifică mintea, ne ajută să re­cunoaştem şi să vedem „ce este în faţa noastră“.

Ne ajută să luăm decizii mai uşor şi în armonie cu „ceea ce este“, nu cu „ceea ce ne‑am dori să fie“. Este una dintre poziţiile care ne deschid şi ne fac mai receptivi la energiile spirituale.

Este importanta colaborarea cu medicul alopat, mai ales ca netratate corespunzator unele boli poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!

Text: Mihai Albu

Ilustratii: Ion Ladea

Scanare si prelucrare imagini: Costin Motroasa

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Atentie!

Scopul in orice forma de terapie nu este “sa ai dreptate” ci de a folosi orice mijloace pentru a ajuta o persoana care isi doreste si care acceseaza propria vindecare. Acesta este unul din motivele pentru care va incurajam sa ramaneti in legatura cu medicul / psihoterapeutul curant (daca este cazul) chiar daca doriti sa practicati Reiki.

Fiecare “procent de vindecare” este un motiv pentru a sarbatori, indiferent ce modalitate a fost aleasa si folosita.

Mai degraba decat a critica un alt tratament, este mult mai fructuos sa colaborati intr-un mod complementar, cu un sentiment sanatos de curiozitate si deschidere. Cei care urmeaza aceasta cale vor culege beneficii minunate.

Reiki nu se poate substitui unui tratament medical iar practicantii Reiki nu sunt abilitati sa ofere diagnostice!

Niciuna dintre metodele terapeutice prezentate pe acest site nu exclude si nu inlocuieste tratamentul medical alopat.

Recomandam sa urmati sfatul medicului si sa nu intrerupeti niciun tratament medicamentos prescris de acesta.

Nerespectarea acestor indicatii expuse mai sus se face pe riscul si pe deplina raspundere a fiecaruia!