Pot “sa pierd” Reiki?

La un moment dat Takata a fost intrebata acest lucru: este posibil “sa pierd” Reiki?

In stilul caracteristic, ea a dat un raspuns multiplu:

1. odata dobandita aceasta abilitate ea ramane cu tine pentru totdeauna. Chiar daca nu practici Reiki constant, ea doar “va slabi” un pic, insa nu va disparea. Re-incepand sa practici constant o vei putea iarasi manifesta, dupa o perioada “de antrenament” (folosea deseori comparatia cu un muschi ce trebuie antrenat si tonifiat).

INSA MAI EXISTA O ALTA SITUATIE SPECIFICA

iar ea a spus:

2. daca nu esti pregatit corespunzator si incepi sa faci Initieri, Reiki poate fi pierdut.

Am crezut mult timp ca aceasta afirmatie a ei, ce se gaseste atat in notele de curs ale lui Iris Ishikuro cat si transmisa verbal altor Maestrii Reiki, era doar un mod de a il determina pe practicantul Reiki sa nu se grabeasca, sa aprofundeze metoda. Ba chiar am crezut ca era o afirmatie menia sa ii pastreze un anumit monopol pe “piata Reiki”.

DAR

ultimele descoperiri ale lui Robert Fueston, care imi confirma unele din intuitiile rezultate din practica, intaresc afirmatia numarul 2 de mai sus, pe care acum pot spune ca Takata a facut-o cu toata onestitatea.

Sa practicam cu rabdare, modestie si recunostinta!

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205