Pot “sa pierd” Reiki?

La un moment dat Takata a fost intrebata acest lucru: este posibil “sa pierd” Reiki?

In stilul caracteristic, ea a dat un raspuns multiplu:

1. odata dobandita aceasta abilitate ea ramane cu tine pentru totdeauna. Chiar daca nu practici Reiki constant, ea doar “va slabi” un pic, insa nu va disparea. Re-incepand sa practici constant o vei putea iarasi manifesta, dupa o perioada “de antrenament” (folosea deseori comparatia cu un muschi ce trebuie antrenat si tonifiat).

INSA MAI EXISTA O ALTA SITUATIE SPECIFICA

iar ea a spus:

2. daca nu esti pregatit corespunzator si incepi sa faci Initieri, Reiki poate fi pierdut.

Am crezut mult timp ca aceasta afirmatie a ei, ce se gaseste atat in notele de curs ale lui Iris Ishikuro cat si transmisa verbal altor Maestrii Reiki, era doar un mod de a il determina pe practicantul Reiki sa nu se grabeasca, sa aprofundeze metoda. Ba chiar am crezut ca era o afirmatie menia sa ii pastreze un anumit monopol pe “piata Reiki”.

DAR

ultimele descoperiri ale lui Robert Fueston, care imi confirma unele din intuitiile rezultate din practica, intaresc afirmatia numarul 2 de mai sus, pe care acum pot spune ca Takata a facut-o cu toata onestitatea.

 

Sa practicam cu rabdare, modestie si recunostinta!

 

Curs online pentru realizarea ghidata a autotratamentului Reiki dintr-o perspectiva Traditionala.

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.