Este Reiki doar un alt nume pentru Chi or Ki? Toate sunt energii spirituale?

Intrebare: Nu este Reiki doar un alt nume pentru Chi or Ki, adica, toate sunt energii spirituale, nu-i asa?

Raspuns: Chi nu este doar o energie Spirituala. Chi este un termen larg si inclusiv pentru energie de niveluri variate de ‘calitate inferioara’ si ‘subtile’ – de la energii mai ‘tangibile’ inclusiv ‘bio-energia’ – direct pana la sfarsitul spectrului cel mai ‘spiritual’ sau ‘cosmic’. (Ideograma originala sau kanji pentru chi implica abur ridicandu-se de pe un vas cu orez gatit pe foc, capacul vasului fiind ridicat de abur – ca urmare insemnatatea sa de baza: energia sau forta motrice.)

Termenul Reiki, pe de alta parte, se refera la o (sau posibil cea mai) foarte rafinata forma de chi ce poate fi accesata prin sistemul-energie al unei fiinte vii.

Si in timp ce partea –ki din Reiki este echivalentul japonez al chi, exista cateva diferente subtile intre intelegerea Chineza a lui chi si intelegerea Japoneza a lui ki. Izolat, ki este intr-adevar ‘energie’ (dar nu doar ‘energie’ – este, de asemenea, liber tradus ca Intentie, Atitudine, Stare, Emotie, Spirit (in sensul de ‘Insufletire’), Sentimente, Inima, Minte, Dispozitie, Caracter/Natura, Temperament; chiar esenta unui lucru); dar in combinatie cu alt kanji – ki  se poate referi nu numai la ‘energia’ in sine, dar si la efectul energiei cheltuite – efectul energiei in actiune.

In cazul Rei-ki, mai degraba decat sa ne referim la ‘Energia Spirituala’ in sine, aceasta adanca intelegere ar implica: ‘efectul Energiei Spirituale in actiune’ (prin urmare, motivul pentru care multi oameni incep sa traduca ‘Reiki’ ca ‘Influenta a Spiritului’).

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

Curs online pentru realizarea ghidata a autotratamentului Reiki dintr-o perspectiva Traditionala.

Este importanta colaborarea cu medicul alopat, mai ales ca netratate corespunzator unele boli poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.