Mikao Usui a lucrat cu energiile celor cinci elemente?

Intrebare: Mikao Usui a lucrat cu energiile celor cinci elemente? Am aflat ca fiecare deget este conectat la o energie elementara diferita, deci prin folosirea unui deget specific poti alege ce element sa aplici?

Raspuns: Usui Sensei, fara indoiala, a fost bine familiarizat cu teoria ‘Godai’ [Cinci elemente japoneze] si cu intelegerea ca totul in univers este perceput ca manifestarea unui anumit joc echilibrat al celor cinci mari ‘blocuri’ elementare.

[In Godai, Pamantul da substanta, Apa tine lucrurile impreuna, Focul incalzeste si transforma, Vantul / Aerul este responsabil cu miscarea si Golul / Cerul / Eterul se conecteaza cu sursa creativa.]

 

Dar, daca ceea ce intrebi este, a folosit – sau in ceea ce priveste, ar trebui sa ne referim la folosire – degetele individual pentru a incerca sa izoleze si sa aplice o energie elementara particulara unora, atunci dupa parerea mea, nu. In opinia mea, contrar a ceea ce unii dezvoltatori ai unor moderne revizuiri ale Reiki (incluzand cateva forme presupuse ‘originale’) par a fi hotarati de a ne convinga, Reiki nu este numai o terapie cu energie ‘mecanica’. Nu este vorba despre practicianul care incearca cu constiinciozitate / determinare ‘sa ciupeasca’ echilibrul energiei – asa cum invata cineva la ‘nivelul incepator’ de practica vindecatoare chi kung, de exemplu – prin incercarea de a creste / descreste energii specifice elementare.

Personal simt ca avem tendinta de a ne gandi prea mult la Reiki in sensul ‘energiei’ (ceva ce am reimportat in Japonia).

Reiki este – in mintea mea – mai mult ‘Fenomen Spiritual’ decat ‘manipulare de Energie’. (s.n.)

Poate, in loc de a incerca sa ‘adaugam mai mult – facem mai mult’, ar trebui sa fim doar atenti la, asa cum s-a exprimat Takata: „Da-te la o parte din drum si a lasa Reiki sa se intample.”

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.