Mihai Albu

Sunt interesat din adolescenţă de practicile orientale, în special de metode de prevenire şi tratament. Am studiat diverse forme de yoga, masaj, shiatsu şi alte terapii care folosesc palmele.

Sunt pasionat de terapii complementare, cu accent pe cele ce folosesc propriul corp (static sau în mişcare) pentru redobândirea şi/sau păstrarea sănătăţii şi vitalităţii precum şi pentru prevenirea şi reducerea stress-ului. Practic Reiki din 2001 si sunt Initiat ca si Maestru în Usui Reiki Ryoho din 2006. Consultant remedii florale Bach (nivelul 2).

In 2018 am realizat primul Curs online pentru realizarea ghidata a autotratamentului Reiki dintr-o perspectiva Traditionala precum si un Curs online de tehnici de Reiki Traditional de nivelul 1 (Shoden).

In 2016 am coordonat antologia “Reiki – o Energie a Echilibrului”, editura Meditative Arts, la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici

In 2014 am publicat cartea “Reiki, o metoda practica”, ed. Lifestyle (2014). Detalii despre aceasta carte gasiti aici.

Din 2012 sunt membru al The Reiki Preservation Society® (U.S.A) care are ca scop pastrarea si transmiterea sistemului Usui (Shiki) Reiki Ryoho asa cum a fost el fundamentat si predat de catre Usui →  Hayashi → Takata.

Din 2014 sunt membru al Asociatiei Reiki Usui® (Brasov).

Calea mea in Reiki:

– Usui Shiki Ryoho (nivelul 2 / Okuden): Usui → Hayashi → Takata → Bockner (2017)

– Usui (Shiki) Reiki Ryoho (Profesor). Am primit Initieri, informatii si certificare pe urmatoarele Linii Spirituale de Initere:

  • Usui → Hayashi → Takata → Fran Brown → Mary Goslen → Fueston (2016) Am fost Initiat ca Dai Shihan (Profesor nivelul 4) si Pastrator al Liniei de Initiere.

Sunt onorat sa fiu cel ce a introdus pentru prima data aceasta Linia de Initiere in Romania, prin intermediul Maestrului meu Robert Fueston, fiind primul roman Initiat si cu drept de Transmisie a acestei Linii Spirituale de Initiere care preda in Romania.

*Usui → Hayashi → Takata → J. H. Gray → Comee → Fueston (2012). 

*Usui → Hayashi → Takata → McCullough → Borth → Fueston (2012).

– Gendai Reiki (Profesor): Usui → Taketomi → Koyama → Doi → Fueston (2012).

Robert Fueston, un asiduu cercetator al istoriei Reiki, a primit si mi-a transmis mai departe informatii (pana la nivel de Profesor) si pe urmatoarele Linii Spirituale:

– Komyo Reiki: Usui → Hayashi → Yamaguchi → Hyakuten → Fueston.

– Usui Shiki Ryoho: Usui → Hayashi → Takata → McFadyen → Johnston → Rose → Johnson (ale carei informatii si modalitatile de Initiere au fost verificate si aprobate de catre McFadyen) → Fueston.

– Usui Shiki Ryoho: Usui → Hayashi → Takata → Samdahl (primul Maestru Initiat oficial de catre Takata) → Ebert → McNamara → Fueston.

  • Pe langa Maestrii cu care am studiat direct, sunt intr-un permanent proces de mentoring si de impartasire de informatii cu Maestrii Stephen Comee, James Deacon si Marcia Halligan.

– Usui Shiki Ryoho: retreat privat pentru aprofundarea nivelului de Maestru si a semnificatiilor Simbolurilor Reiki cu Maestrul Fokke Brink. Maestrul Fokke Brink face parte din linia Spirituala de Initiere: Usui → Hayashi → Takata → Furumoto → Brink (2009).

– Usui Reiki Ryoho (Profesor): Usui → Hayashi → Takata → Furumoto→ Smith → Rand → Gilberg → Rivard → Riegler → Frank → Beckett (2007).

  • Don Beckett a primit si mi-a transmis mai departe informatii si Initieri de la Hiroshi Doi, Taggart King, Dave King, Frank Petter Arjava, Chetna Kobayashi.

– Radiance Technique (Okuden/nivelul 2): Usui → Hayashi → Takata → Weber (Ray) → Balanescu (2004).

Am fost Initiat in nivelul 1 (Shoden) pe aceasi linie: Usui → Hayashi → Takata → Weber (Ray) → Balanescu in 2001.

– RaKi (Okuden/nivelul 2): Usui → Hayashi → Takata → Weber (Ray) → Carlea (1991)

Am fost Initiat in nivelul 1 (Shoden) pe aceasi linie: Usui → Hayashi → Takata → Weber (Ray) → Carlea in 1990.

Alte detalii despre mine puteti gasi aici si aici.

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205

Atentie!

Scopul in orice forma de terapie nu este “sa ai dreptate” ci de a folosi orice mijloace pentru a ajuta o persoana care isi doreste si care acceseaza propria vindecare. Acesta este unul din motivele pentru care va incurajam sa ramaneti in legatura cu medicul / psihoterapeutul curant (daca este cazul) chiar daca doriti sa practicati Reiki.

Fiecare “procent de vindecare” este un motiv pentru a sarbatori, indiferent ce modalitate a fost aleasa si folosita.

Mai degraba decat a critica un alt tratament, este mult mai fructuos sa colaborati intr-un mod complementar, cu un sentiment sanatos de curiozitate si deschidere. Cei care urmeaza aceasta cale vor culege beneficii minunate.

Reiki nu se poate substitui unui tratament medical iar practicantii Reiki nu sunt abilitati sa ofere diagnostice!

Nota legala!

Terapia Reiki, Masajul, Masajul de Relaxare, Masajul Terapeutic, Presopunctura, Reflexoterapia, Relaxoterapia, Aromoterapia, Cromoterapia, Fitoterapia si Terapia prin Lumina sunt tipuri de terapii complementare reglementate de Ministerul Sanatatii Publice conform Legii 118 / Mai 2007, iar dreptul de a practica aceste terapii este acordat si recunoscut legal.

Dreptul la Spiritualitate si dreptul de a aplica practici spirituale care nu lezeaza integritatea morala si fizica a persoanei sunt garantate prin Constitutia Romaniei conform Art. 6 (Dreptul la Identitate), Art. 29 (Libertatea Constiintei), iar dreptul la exprimarea oricarei pareri despre orice astfel de practica si accesul la cultura sunt de asemenea garantate constitutional conform Art. 30 (Libertatea de Exprimare) si Art. 33 (Accesul la Cultura)

Niciuna dintre metodele terapeutice prezentate pe acest site nu exclude si nu inlocuieste tratamentul medical alopat.

Recomandam sa urmati sfatul medicului si sa nu intrerupeti niciun tratament medicamentos prescris de acesta.

Poza este realizata in cadrul seminarului de prezentare pe care l-am sustinut in 2014 in cadrul Incubator 107

35 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.