Reiki cu / fara “acordaje”?

Intrebare: Mi s-a spus ca nu poti face Reiki fara a avea mai intai o “acordare Reiki”, dar cu siguranta suntem cu totii conectati la EFU (Energia Fortei Vitale Universale), oricine o poate canaliza?

Raspuns: Este cu siguranta posibil sa faci vindecare canalizata fara “acordare la Reiki”, dar asta nu inseamna ca ceea ce faci este ‘Reiki’.

De exemplu, in Atingere Terapeutica (in care m-am instruit inainte de a veni la Reiki) de asemenea, lucram cu ‘energie’ canalizata de la Sursa – dar asta cu siguranta nu e ‘vindecare Reiki’.

Dupa parerea mea, Reiki [daca este sa vorbim despre acest minunat fenomen terapeutic in termeni de conceptualizare de ‘energie’ a zilelor noastre, limitata], pentru a avea o mai buna analogie, manifesta un set foarte specific de ‘frecvente terapeutice’.

Nu este doar Energia Fortei Vitale Universale – o energie vaga, continand ‘asigurare’, ci mai degraba, ca orice altceva existent  – fie o pietricica, o persoana, un ‘spirit’ non-corporal sau o reactie nucleara din centrul soarelui – ceea ce consideram ‘Reiki’ este o manifestare unica a unui set foarte specific de calitati ce exista in Energia Fortei Vitale Universale omniprezenta.
De asemenea, abilitatea Reiki este ceva foarte specific, nu doar abilitate de ‘vindecare canalizata’ in general. Da, Reiki implica canalizarea ‘energiei’, dar mai mult de atat, Reiki este o modalitate foarte particulara de interactionare cu aceasta energie, ce implica un set particular de protocoale fiziologice, simbolice si spirituale. Dupa cum cred ca John Harvey Gray a spus-o, Reiki este ceva ce este trecut ‘din mana in mana’ (i.e. prin initiere/acordare) de la o persoana la alta – incepand cu Usui-sensei. Daca nu vine la tine pe aceasta cale – indiferent de cum o numesti – nu este Reiki.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.