O metaforă despre vindecare

Metaforă despre vindecare

de Rahel Warshaw-Dadon, Maestru Reiki

 

Gândește-te la un frumos curs de apă într-o poiană de pădure. Apa strălucește, curată și dulce, și curge cu ușurință  printre copaci de-a lungul albiei. Într-o zi, are loc o furtună puternică, și un copac se prăbușește, îndiguind cursul de apă. În aval de copac nu este apă suficientă: apa din albia cursului se evaporă și toate formele de viață mor. Mai sus de copac, se dezvoltă la început un mic iaz, și apoi apa devine stătătoare, infiltrăndu-se în terenul înconjurător și creând o mlaștină cu tot ce este asociat acesteia, căldură și duhoare; din nou, toate formele de viață mor.

Dacă un castor apare și începe să roadă copacul, apa poate începe din nou să curgă în albia secată. La început, curentul nu va curge cum curgea în mod normal: poate începe ca o picurare, crescând într-un torent zgomotos, și apoi micșorându-se într-un curent normal de apă. Pentru o vreme, apa va fi umplută cu mizeria și duhoarea mlaștinii: tot curentul va fi poluat. Curentul va reveni la starea originală pură, curată, numai după ce va curge liber pentru o vreme.  Acest curent ne poate reprezenta pe noi. Copacul prăbușit reprezintă o traumă pe care o experimentăm. Mlaștina reprezintă energie blocată rezultată din traumă, posibil o infecție. Castorul reprezintă decizia noastră de a ne vindeca, posibil ajutați de tratamente Reiki. Curentul poluat reprezintă procesul nostru de curățare care, desfășurându-se, ne va ajuta să ne reîntoarcem la sinele nostru curat, sclipitor, plin de viață.

Gândește-te acum, la cum poate fi împiedicat cursul de apă care curge liber, de lucruri mai mici decât o furtună violentă sau un copac mare prăbușit. Gunoi se poate acumula treptat într-un meandru al cursului apei, așa încât apa va fi barată, și procesul de formare al mlaștinii va începe, așa cum a fost descris mai sus, când copacul a căzut de-a lungul cursului de apă. Acum, un castor nu ar putea deschide canalul. Dislocarea curgerii apei ar necesita un efort concertat; cineva va trebuie să vină și îndepărteze gunoiul și mâlul. Așa cum copacul prăbușit poate reprezenta o traumă din viețile noastre, gunoiul acumulat poate reprezenta mai multe traume mici. Acumularea acestor mici traume poate deveni o barieră mult mai însemnată a sănătății, decât o traumă mai mare. Persoana care ar putea veni să îndepărteze molozul poate fi un prieten care ne indică nevoia de vindecare și ne susține pe această cale. Din nou, apare necesitatea de a debloca barajul, și lăsarea apei să curga liberă, până când se va reîntoarce la strălucirea ei.

Reiki poate ajuta!

Reiki Master Rahel Warshaw-Dadon, Jerusalem Israel

Reiki for Peace, www.reikiforpeace.org, ; Email:reikiforpeace@gmail.com

Sursa: http://www.reikiforpeace.org/rfp_Eng_MetaphorForHealing.htm

Traducerea: Samuel Morarescu.

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.