Mai lunga sau mai scurta?

Cum e mai bine? Sa ai o Linie Spiritual de Initiere mai lunga sau mai scurta? 

Intr-un anumit sens, NU CONTEAZA! Ceea ce cred ca este cu adevarat important este cum “traieste Reiki” Maestrul care te Initiaza, cum intruchipeaza cele cinci Principii Reiki, cum se manifesta fata de cei din jur: elevi, altii Maestrii, animale, plante, planeta Pamant, TOTUL!

Marturisesc ca am facut si eu greseala sa cred ca o linie mai scurta inseamna un Reiki mai bun 🙂 insa, mai ales dupa ce l-am intalnit pe Robert Fueston si Rick Bockner (ultimul Maestru Initiat de catre Hawayo Takata) si dupa ce am primit Reiju in absenta de la un Maestru japonez, mi-am dat seama ca nu e chiar asa. Am sa detaliez ceea ce stiu si simt acum:

* e important ca Linia Spirituala de Initiere sa fie mai scurta pentru ca sansele ca informatiile si Initierile sa fie distorsionate sunt mai mici, insa nu e o garantie! Exista Maestrii Initiati de catre Takata care nu au predat niciodata (de exemplu George ARAKI); sunt Maestrii Initiat de catre Takata care au creat noi sisteme (de exemplu Ethel Lombardi a creat sistemul MariEl; si sa ne aducem aminte ca este unul dintre cei 3 Maestri mentionati de Takata, pe o scrisoare din decembrie 1977 ca fiind pregatiti sa ii duca mai departe mostenirea, http://www.aetw.org/reiki_takata_retirement_letter.html; sunt Maestrii care au mentinut intacte Initierile primite de la Takata, dar au adaugat sistemului alte elemente (de exemplu J.H. Gray).

* nu e important cat de lunga este Linia de Initiere, atat timp cat se pastreaza intacte Initierile, informatiile si trairea in si cu Spirit. Daca judecam o persoana, fie ea Maestru sau practicant Reiki dupa lungimea sau scurtimea Liniei Spirituale de Initiere, atunci cred ca e bine sa aprofundam principiile si practica Principiilor Reiki (a fost si cazul meu, asa ca vorbesc din proprie experienta 😀 )

 

Desigur, important este si cum practici si predai TU cee ce ai invatat, pentru ca nimic nu garanteaza ca daca Profesorul/Profesoara ta a fost renumiti, au avut anumite abilitati, le ai si tu automat. Usui Reiki Ryoho este si despre redescoperirea Adevaratului Sine, nu despre a fi clona profesorilor nostrii.

Cred ca este vital cum intruchipam si cum manifestam Spiritul si nu cum arata Linia noastra de Initiere!

 

In plus, ca sa va starnesc curiozitatea fata de urmatorul articol “A schimbat Takata Initierile?” va spun si/sau reamintesc ca istoric exista 2 generatii de Maestrii Reiki Initiati de Takata: sase in perioada 1975-1977 (ultimul fiind Harry KUBOI) si 16 in perioada 1978-1980 (prima fiind Fran BROWN)

 

 

Sa aveti o Calatorie cu folos!

Mihai Albu,

elev al Reiki.

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205