Karuna Reiki®

In acest articol gasiti informatii despre sistemul Karuna Reiki®:

* este un sistem creat de William Lee Rand, care a combinat informatii si simboluri provenite dintr-un sistem numit initial Sai Baba Reiki si predat de Kathleen Milner. Aceasta a dezvoltat apoi acest sistem in ceea ce preda astazi, adica Tera Mai Reiki® (mai multe intr-un articol, ulterior). William Lee Rand a adaugat apoi simboluri non-Reiki, primite prin “chanelling” de elevi de-ai sai. 

* William Lee Rand povesteste astfel despre crearea sistemului: “Nu am avut inițial intenția de a crea un nou sistem de Reiki, dar de prin 1989, am început sa primesc simboluri non-Usui Reiki și tehnici initiere care se afirma ca aveau beneficii (nu precizeaza clar de la cine si cum, insa cel mai probabil este vorba de Kathleen Milner si al sau sistem numit atunci Sai Baba Reiki). Am inceput sa experimentez cu unele dintre ele. După un număr de ani, aveam o colecție și mulți dintre studenții mei a început să mă întrebe despre aceste “simbolurile suplimentare”, pe care doreau să știe dacă ar trebui să le folosească. În iarna anului 1993, am adunat cativa dintre cei mai buni elevii de-ai mei si am inceput sa experimentam cu simbolurile adiționale, încercand să decidem care sunt cele mai utile. Am cerut îndrumare spirituala și prin acest proces am primit un set de simboluri care părea să aibă cea mai bună energie. De asemenea, am experimentat si cu un proces de acordare ce parea sa functioneze cu aceste simboluri. Mai tarziu am fost ghidat în dezvoltarea în continuare a procesului de acordare și toate acestea au evoluat într-un nou sistem de Reiki. Pe parcursul procesului, am cerut ghidare spirituala și am cerut ca eu să fie conectat la o energie de vindecare, care ar fi de mare beneficiu. Nu am canaliza aceste simboluri eu însumi; le-am primit de la alti maestrii Reiki. În 1995, am fost îndrumat să defineasc mai clar sistemul si sa-l numesc Karuna Reiki® care poate fi definit ca Reiki al Compasiunii. In timp ce unele dintre simbolurile din Karuna Reiki® sunt aceleași ca cele utilizate de alte școli și sisteme, deoarece acordajele sunt diferite și intenția este diferită, energiile care sunteti conectat prin Karuna Reiki® sunt specifice acestui sistem.”

* Linia de Initiere in Karuna Reiki® incepe cu William Lee Rand si nu cu Mikao Usui.

* Se preda in 2 nivele: ambele niveluri sunt predate doar celor care sunt Profesori de Reiki in alte sisteme; predarea dureaza 3 zile. Se primesc 2 initieri, una pentru fiecare nivel, 9 simboluri non-Usui, plus 1 sibol tradițional și 2 simboluri tibetane; sunt date numele, sensurile si utilizarea lor. Se ma predau “respiratia violet” si anumite meditatii.

* metoda de Initiere este diferita si specifica acestui sistem.

 

Exista desigur variatii atat in structura sistemului (care s-a transformat in timp) cat si in ceea ce preda fiecare profesor.

Pentru o lista cu profesorii autorizati si pentru informatii actualizate despre acest sistem va invitam sa vizitati:

Site-ul international: http://www.reiki.org/

Prezentarea mea nu are ca scop o evaluare valorica, singurul scop fiind clarificarea diferentelor si asemanarilor dintre diferitele sisteme de Reiki aparute dupa decesul lui Hawayo Takata.

Karuna Reiki® NU ESTE Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho / Usui Shiki Reiki Ryoho asa cum este acest sistem predat in cadrul Scolii de Reiki®

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru o idee despre cum si ce se preda in cadrul Scolii de Reiki® va rog sa accesati linkuri de mai jos.

* Ce inteleg prin Reiki Traditional?

* Ce predam la nivelul 1 de Reiki / Shoden?

* Ce predam la nivelul 2 de Reiki / Okuden?