Initiere “inadecvata”

 

Intrebare: Daca nu sunt initiat intr-un mod adecvat in Reiki, mi-as folosi propria energie ki atunci cand mi-as efectua autotratamentul? Ce se intampla atunci cand imi efectuez autotratamentul? Imi canalizez propriul ki din palmele mainilor si mi-l redirectionez inapoi in organism? Faptul ca ma simt energizat si plin de vigoare dupa autotratament sau tratamentul acordat altora poate fi un semn ca sunt initiat intr-un mod adecvat si astfel nu-mi folosesc propriul ki?

Raspuns: Teoria comuna este ca obiectivul autotratamentului (sau al tratamentului acordat altuia) este acela de a „ridica” nivelul energetic – dar probabil ca aceasta idee simplifica exagerat lucrurile. Multe tratamente nu au neaparat legatura cu reumplerea energiei, ci mai degraba cu deblocarea sau transformarea energiei, sau cu echilibrarea fluxului de energie.

De asemenea, exista o mare diferenta intre a adauga energie in sistemul unei persoane si a energiza sistemul unei persoane.

Atat pentru practician cat si pentru client, faptul de a se simti reimprospatat si energizat dupa un tratament nu este neaparat un semn ca energiile lor au fost „ridicate”.

Este mai degraba un semn ca energiile lor existente au fost mobilizate: „intaratate”, ca elemente latente ale fluxului lor energetic intrinsec au fost modificate astfel incat sa restabileasca fluxul adecvat de energie si ca de fapt se acceseaza si se utilizeaza rezervele pre-existente de energie, mai degraba decat sa dobandesti „combustibil-energie” suplimentar dintr-o sursa exterioara.

Pentru a utiliza o analogie medicala la moda, e oarecum similar cu administrarea de amfetamina unor pacienti apatici; se vor simti incredibil de energizati, dar nu li s-a administrat „energie”, sistemul lor pur si simplu a fost stimulat sa arda energia pe care o aveau deja.

Cand cineva nu este un canal curat pentru Reiki, dar isi foloseste propria energie pentru autotratament, in loc sa isi circule energia circular prin maini si inapoi in el insusi, mai degraba isi foloseste o parte din propria energie de forta vitala drept catalizator – pentru a-si declansa metabolizarea rezervelor lor zilnice de energie, rezerve generale si reinarcabile.

Acelasi lucru e valabil si in cazul tratarii unui client. In loc ca Reiki sa mobilizeze energia clientului/ sa-l energizeze, mai degraba practicianul/practicantul foloseste o cantitate mica din propria energie de forta vitala pentru a declansa efectul.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.