De cand poti sa faci Reiki?

Intrebare: Care parte sau actiune din procesul initierii acordeaza sau initiaza efectiv studentul – la ce moment dat din ritual exista trecerea de la a nu fi capabil sa faci Reiki la a fi capabil sa faci Reiki?

Raspuns: Raspunsul ‘formal’ sau ‘teoretic’ ar fi probabil ca  “nu exista o singura parte” – cu toate acestea nu se poate spune despre student ca a fost initiat, pana ce initierea nu a fost completa.
Ca sa folosim o analogie – procesul initieri este practic o ‘reteta’ – de dragul discutiei, sa spunem ca este o reteta pentru o placinta cu mere: exista un anumit punct in proces cand colectarea ingredientelor, instructiunile despre ce anume sa faci cu ele, se manifesta practic ca o placinta cu mere. Este oare momentul in care preparam aluatul? Sau cand taiem merele? Sau cand punem deasupra fasiile de coca?  Cand marginile sunt modelate? Cand se fac intepaturile in coca pentru placinta? Cand se introduce la cuptor? Cand se coace?

Oricum, din experienta mea, mai sunt cativa factori care trebuie luati in considerare: aspectul „intentiei” este unul evident, si in timp ce intentia poate intr-adevar sa joace un rol – simt ca este doar un rol mic.  In mod evident, exista si urmatorul aspect: care proces de initiere este folosit si cat de conectat este Initiatorului in aceste proces, spre exemplu gradul la care ei chiar se manifesta in cadrul procesului la nivel energetic, spre diferenta de a trece pur si simplu prin miscarile „formei” fizice a procesului. Dar eu sunt de parerea din ce in ce mai intemeiata ca in principal depinde mai ales de individul care este initiat, de cum anume incepe sa manifeste abilitatea de a se conecta la fenomenul Reiki ) care este bineinteles singura cale demna de incredere prin care putem spune ca respectiva persoana este de fapt acordata- initiata.
Din experienta pe care am avut-o cu diferiti elevi, Reiki incepe sa curga (sau mai bine spus, este perceput ca incepe sa curga) la diferite stadii de-a lungul procesului. La unii se intampla chiar la inceputul procesului, la altii mai tarziu in cadrul aceluiasi proces – si mai sunt altii la care Reiki nu incepe sa se manifeste deloc pe parcursul procesului in sine. [Prima oara cand treci prin asa ceva poate fi deconcertant – dar in general Reiki ‘da buzna’ inlauntrul a cateva minute]

Spre deosebire de sarcina sau moarte [ nu poti fi ‘un pic insarcinata’ sau ‘un pic mort’ – ori esti ori nu esti], din experienta mea, abilitatea de a fi un canal pentru Reiki, de a manifesta acest fenomen nu este ceva ce dobandim la un anumit moment dat in timp (intr-o nanosecunda nu ai abilitatea si in urmatoarea o ai). Toate fiintele au potentialul de a fi un canal pentru diferite tipuri de energii externe, de altfel as indrazni sa spun ca toate fiintele chiar sunt un canal pentru energiile externe (desi inconstient), chiar daca gradul in care aceasta abilitate este activa in mod natural (si natura energiilor la care se conecteaza) poate varia foarte mult de la un individ la altul.

Desi putini pot manifesta un nivel natural, usor perceptibil, al acestei abilitati de a se conecta, mai sunt si cei la care abilitatea este la limita perceptibilului; la marea majoritate a oamenilor abilitatea este la un nivel atat de scazut incat este dincolo de perceptia orisicui, mai putin a indivizilor foarte senzitivi din punct de vedere energetic.
Din experienta mea, procesul de initiere consolideaza progresiv nivelul pre-existent al abilitatii de conectare energetica, treptat „marind volumul” de-a lungul parcurgerii procedurii [si, de asemenea, in masura in care fenomenul Reiki este doar captarea energiei (este, bineinteles, mai mult decat atat) – procedeul, totodata, „acordeaza” abilitatea individului de a se conecta la frecventele energetice specifice pe care le recunoastem drept „Reiki”].

Asadar, la un elev la care abilitatea naturala era aproape de a fi „perceptibila”, aceea abilitatea poate (posibil) sa ajunga un nivel la care sa devina in mod evident perceptibila la un stadiu timpuriu al procesului de initiere, spre deosebire de situatia unui student ale carui abilitati naturale sunt mai putin „perceptibile”’.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

www.reiki.com.ro
Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

Curs online pentru realizarea ghidata a autotratamentului Reiki dintr-o perspectiva Traditionala.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.