Reiki si vizualizare

Intrebare: Am fost invatat ca fiecare simbol Reiki are propria sa culoare, deci ar trebui sa le vizualizez in culorile respective?

Raspuns: Desi cateva persoane predau intr-adevar ca fiecare simbol isi are propria culoare, in cercetarile mele nu am gasit vreo sugestie cum ca la origini simbolurile ar fi fost asociate individual cu vreo culoare particulara.

Aceasta presupusa asociere de culori se pare ca este o alta adaugire la nesfarsita lista a elementelor occidentale, de tipul „New Age”, care au fost adaptate la Reiki, dupa moartea lui Takata-sensei. (Foarte mult din ceea ce este prezentat astazi ca fiind Usui Shiki Ryoho, de fapt nu a fost niciodata predat de catre Takata-sensei in persoana).

Colac peste pupaza, astfel de forme modificate de practica de vindecare Reiki au fost importate si in Japonia si multe din aceste adaugiri occidentale si-au gasit calea in diferite forme de „Reiki Japonez”, unde sunt trasmise studentilor de parca au facut parte dintotdeauna din practica japoneza nativa.

In multe dintre cazurile in care oamenii atribuie culori simbolurilor, acest lucru are legatura cu semnificatia/ asocierea non-traditionala pe care acestia (sau profesorii lor) au suprapus-o peste simboluri – de exemplu, ideea eronata ca CKR este oarecum conectat cu Pamantul/energia elementara a pamantului, deseori determina persoanele sa conecteze acest simbol cu culoarea verde, si asa mai departe.

In practica japoneza traditionala (indiferent de influenta budista, shinto sau omyodo/taoista), simboluri de genul celor utilizate in Usui Reiki Ryoho ar fi toate vizualizate fie in auriu, fie intr-o lumina stalucitoare, pura, incolora.

In anumite cazuri, astfel de simboluri pot fi vizualizate in argintiu, sau pentru scopuri „talismanice”, in rosu (multe amulete protectoare si vindecatoare sunt scrise cu cerneala rosie pe hartie galbena, si la un anumit nivel, se poate pune semnul egal intre simbolurile Usui Reiki si astfel de dispozitive de protectie). Numai in cazuri exceptionale, astfel de simboluri ar avea culorile lor individuale.

 

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.
Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.