Hawayo Takata interzicea notitele?

Intrebare: De ce d-naTakata nu a permis elevilor sai sa ia notite despre ceea ce preda ea?

Rapsuns: Nu este vorba despre faptul ca ea nu permitea luarea notitelor.

Ea ii descuraja pe elevii ei sa ia notite in timpul claselor ei; unii dintre ei isi notau dupa orele de curs, ceea ce este o mare diferenta. [Ceea ce ea nu permitea intr-adevar era pastrarea hartiilor pe care se exersase in timpul cursului desenarea simbolurilor].

UPDATE PERSONAL (2014): in urma informatiilor primite, putem spune acum ca Hawayo Takata a oferit, cel putin unor Maestrii formati de ea, hartii cu modul de trasare a simbolurilor, pentru ca acestia, nefamiliarizati cu limba si scrierea japoneza, sa pastreze simbolurile “intacte” (n.m.)

Cred ca motivul pentru care ea descuraja luarea de notite in timpul orelor de curs este in principal datorat de faptul ca in timp ce s-ar fi concentrat pe luatul notitelor, studentii ar fi ratat anumite aspecte importante din ceea ce d-na Takata preda si atunci ar fi trebuie sa se repete. Cu cat acest lucru se intampla mai des, cu atat dinamica sesiunii de curs ar fi fost intrerupta.

Acesta este si motivul pentru care am scos cartea “Reiki, o metoda practica”. Astfel, elevul este Prezent in timpul cursului insa apoi are si un suport de curs extins pe care il poate consulta cand are nevoie (pe langa contactul cu mine si cu ceilalti practicanti, in timpul Practicii Reiki, a Clinicii Reiki si daca re-audiaza cursul).

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de 

Scoala de Reiki® 

in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205