Intre traditie si inovatie in Reiki, partea 2

Forma si libertate

partea 2

 

Un interviu cu Paul David Mitchell (unul dintre Maestrii Initiati de Takata)

(mai 2002)

Realizat de Oliver Klatt

 

 

Oliver Klatt: Pentru tine personal, care este adevaratul dar al sistemului Usui Shiki Ryoho? Ce parere ai despre alte sisteme de Reiki?

 

Paul Mitchell: Imi este dificil sa vorbesc despre ceea ce sistemul Usui Shiki Ryoho mi-a daruit pentru ca de fapt ma intrebi ce mi-a daruit Reiki de-a lungul celor 23 de ani de practica. Cand spun Reiki, in acest context, ma refer la Usui Shiki Ryoho pentru ca acesta este ceea ce am primit si am practicat. Reiki mi-a daruit o indrumare constanta si de incredere pe calea descoperirii Sinelui, ca trup, personalitate, fiinţa spirituala, fiinţa umana, fiinţa ca intreg. Aceasta calatorie a inclus vindecare, purificare, schimbare, expansiune si munca in folosul practicanţilor. Mi-a dat posibilitatea de a darui celorlalţi in situaţii in care in trecut m-am simţit neajutorat. Doamna Takata m-a asigurat ca Reiki ma va ghida, ceea ce s-a si intamplat. M-a invaţat despre viaţa, vindecare, onoare, supunere, limitare, rezistenţa, schimbare, incredere totala, sacralitate, bani, „spiritualitate impamantata”, compasiune.

Reiki m-a invaţat sa fiu elev si profesor, m-a reconectat cu acea parte din mine pe care o pierdusem din punct de vedere personal si acea parte a laturii mele umane care era pierduta din punct de vedere cultural. Reiki m-a reconectat cu mine in multe moduri si continua sa o faca.

Este dificil pentru mine sa spun ce cred despre alte forme de Reiki, in primul rand pentru ca as vorbi ca o persoana din afara. Cunosc forma de Reiki pe care o practic. Am intalnit mulţi oameni care practica alte forme de Reiki. Am descoperit ca ei indrageau ceea ce primisera si simţeau ca le este folositor. As vrea sa pot sa ma impartasesc din experienţa lor si sa le accept dreptul la propria experienţa.

Mare parte din celelalte forme de Reiki care sunt predate astazi sunt rezultatul modificarii si reinterpretarii de catre maestri a ceea ce au primit la randul lor. Uneori imi este teama ca alte persoane nu vor primi ceea ce eu am primit, ca ceva va fi pierdut. In trecut acest lucru ma ingrijora destul de mult. Acum mult mai puţin. Trebuie sa accept ca se intampla aceasta. Fiecare element al formei de Reiki pe care am primit-o si o practic are daruri, provocari, ma cheama catre profunzime. Nu mi-as asuma responsabilitatea de a le refuza  elevilor mei oportunitaţile pe care practica mi le-a oferit mie. Am realizat ca am fost binecuvantat sa am ca profesor pe cineva care practica Reiki de 40 de ani. Profunzimea experienţei si cunostinţelor sale erau nemarginite. M-am simţit recunoscator sa fiu indrumat de catre dumneaei si sa fiu alaturi de energia fiinţei sale. Poate de aceea sunt capabil sa fiu atat de increzator in practica pe care am primit-o si de ce uneori sunt ingrijorat in legatura cu ceilalţi. Bineinţeles ca este inutil sa ma ingrijorez. Incredere, respect, compasiune, acestea sunt idealurile mele.

 

 

 

Traducerea din engleza in romana: Adriana si Bogdan Duculescu

Multumesc Maestrului Reiki Oliver Klatt pentru permisiunea de a traduce si publica acest intreviu. Site-ul sau personal este http://www.einfach-nur-reiki.de/

Versiunea in engleza a articolului o gasiti aici:  http://www.einfach-nur-reiki.de/reiki/form-and-freedom.shtml

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205