Interviu cu Maestrul Reiki Robert Fueston, partea a 2-a

INTERVIU ACORDAT FORUM-ULUI ‘REIKI LEARNING LOUNGE’
[www.reikilearninglounge.com]

partea a 2-a

7. Reiki la distanta si permisiunea (acordul) au fost dintotdeauna subiecte cu multe pro si contra. Care este punctul tau de vedere in aceasta privinta raportat la dezastrele seismice din Haiti si Chile?

Raspuns:

Asta ne intoarce la intrebarea nr. 5. Daca nu poti obtine permisiunea cuiva in vederea ajutarii sale pentru oricare ar fi motivul, vezi-ti de treaba si trimite oricum Reiki (aici este necesar sa facem distinctia intre „a trimite Reiki”/Directionari si a face „tratament la Distanta”; prima situatie era numita de Takata – „a trimite ganduri bune” si nu necesita un acord prealabil insa trebuie sa tinem cont de ceea ce spune Robert mai departe; in cazul Tratamentului in Absenta, asa cum numea Takata a doua situatie, acordul constient si informat este absolut necesar – n.t.). Daca simti ca Reiki se revarsa, atunci ai primit raspuns la intrebarea ta. Daca nu simti Reiki revarsandu-se, ai de asemenea un raspuns. Asa ca trimite (Reiki) situatiilor din Haiti, lumii, ori unei persoane care stii ca are nevoie si vezi ce sa intampla in mainile tale. Ai incredere in mainile tale!

 

8. Multi practicieni Reiki spun ca se pot intoarce in trecut pentru a-l vindeca. Care este abordarea ta referitoare la acest aspect?

Raspuns:

Tot ceea ce avem este momentul prezent. In prezent se afla acumularea (consecinta – n.t.) a tot ceea ce a fost…. a tuturor actiunilor noastre trecute si a tuturor actiunilor din Universul acesta. Prezentul este tot ceea ce avem si nu exista nimic altceva, nici macar la o rasuflare departare. Deci daca experimentezi ceva acum, trateaza acum si experimenteaza efectele minunate ale Reiki-ului acum.

 

9. Ai avut vreo experienta Reiki mai deosebita despre care sa ne poti vorbi?

Raspuns:

Am multe, dar oricine practica Reiki le are pe ale lui… asa ca pe scurt, aveam o problema cu genunchii mei care ma dureau ingrozitor. Reiki a rezolvat asta, astfel incat am putut sa urmez un curs de alergare in colegiu! Cand am fost instruit pentru prima oara in Reiki gradul II, m-am alaturat Retelei de Vindecare la Distanta astfel incat sa am clienti asupra carora sa pot practica. Am primit o solicitare din partea unei persoane ca suferea de ulcer deschis la picior. Aceasta femeie avea aceasta afectiune de ani de zile si niciun medicament nu pare s-o fi ajutat in vreun fel. Dupa o saptamana de tratament Reiki in abesenta, ulcerul la picior fusese vindecat. Reiki este o chestie uimitoare.

 

10.  Poti descrie relatia ta cu Reiki si cum te afecteaza?

Raspuns:

Ei bine, incerc sa traiesc Reiki zi de zi, 24 de ore din 24. Si cum intotdeauna, oriunde merg, port asupra mea mainile mele, exista de obicei cate o oportunitate de a practica Reiki (de a-mi pune palmele pe mine – n.t.). Si intotdeauna exista posibilitatea de a practica aspectele principale ale Reiki, adica practicarea celor 5 principii ale sale. Astfel incat, imi descriu relatia mea cu Reiki ca fiind una care permite o practica constanta. Cand „deraiez”, ma supar sau incep sa ma ingrijorez din cauza a ceva… ei bine, asta este o aducere aminte pentru mine sa practic mai mult. Sa pastrezi principiile Reiki in minte si sa traiesti ghidat de ele. A-ti efectua autotratamentul Reiki te ajuta sa traiesti in spiritul Principiilor. Daca ai beneficiat vreodata de un tratament Reiki, atunci stii ca este usor sa traiesti in spiritul principiilor pentru o anumita perioada de timp imediat dupa tratament.  Te simti atat de bine si de relaxat, incat e greu sa te enervezi sau sa te ingrijorezi. Te simti atat de bine, incat esti recunoscator si ii tratezi pe ceilalti cu amabilitate. Ideea principala a Reiki este atingerea starii de Satori, cu alte cuvinte, sa fii in pace cu toate lucrurile asa cum sunt. De aceea Usui a afirmat ca sistemul sau, Usui Reiki Ryoho, este arta secreta de a invita fericirea si leacul miraculos pentru toate afectiunile. Tratamentul cu mainile va va ajuta sa traiti Principiile si sa obtineti totodata o sanatate optima.

11.  Consideri ca Reiki are nevoie de niste standarde internationale pentru ca practicienii sa obtina o certificare?

Raspuns:

Oarecum simt ca este un subiect delicat. Dar, in fine… Daca mi-ar placea ca oamenii care sunt instruiti in Reiki sa primeasca aceasta instruire oarecum standardizat? Bineinteles, raspunsul meu ar fi da! Dar cum determini per ansamblu ce anume sa predai si ce standarde sa ai? Eu am propriile mele idei, ca de exemplu… daca Takata a predat tehnica respectiva, preda-o. Sau daca ni se spune ca Usui a predat o tehnica (transmisa prin linia lui Gakkai), preda-o. Pe de alta parte cu totii stim ca Takata, pentru un motiv bine intemeiat, a schimbat istoria Reiki. Si mai stim si ca Gakkai a facut anumite schimbari fata de perioada lui Usui. Ce mi-ar placea sa nu mai aud vreodata pe cineva spunand: „Sunt un maestru Reiki din linia lui Usiiii”. In mod evident, daca oamenii sunt instruiti ca „maestri” si ei nici macar nu stiu sa pronunte cuvantul Reiki (Leiki, asa se pronunta in japoneza, un sunet intermediar intre „r” si „l” – n.t.) sau Usui, atunci in mod clar avem o problema cu stabilirea standardelor. Asadar, cred ca nu voi sublinia niciodata indeajuns acest aspect, consider ca este RESPONSABILITATEA personala a maestrului sa ii instruiasca doar pe aceia care sunt pregatiti si care ar putea deveni buni profesori. Multe pesoane mi-au solicitat sa ii instruiesc ca maestri si i-am refuzat pe marea majoritate. Este important pentru mine sa pastrez integritatea sistemului. Daca stiu ca cineva nu practica autotratamentele zilnice sau nu imi pot spune care sunt cele 5 principii Reiki, atunci stiu ca ei nu sunt dedicati sa traiasca Reiki si ma intreb de ce vor sa fie „maestru” intr-un sistem pe care ei insisi nu il practica? La fel, daca simt ca au inclinatia sa schimbe sistemul Reiki sau sa-l „combine” cu alte sisteme, atunci nu ii voi instrui. Oricine este binevenit sa ia lectii Reiki de gradul I (Shoden – n.t.) si sincer de asta au nevoie cei mai multi dintre oameni. Ei invata cum sa isi efectueze autotratamentul si cum sa ii trateze pe altii, precum si cele 5 principii. Reiki gradul II (Okuden – n.t.) este pentru aceia care doresc sa efectueze tratamente la distanta sau sa isi aprofundeze instruirea lor in sistemul Reiki in general. Maestrii sunt aceia care simt ca au chemarea si vor sa isi ia angajamentul sa predea si sa continue transmiterea acestui sistem minunat care este Reiki.

 

12.  Este ceva pe care eu/noi nu te-am intrebat despre Reiki si consideri important sa mentionezi?

Raspuns:

Oricare a fost intrebarea formulata la un moment dat, aceea a fost intrebarea importanta. Despre ce anume vorbesc sau cum anume raspund la o intrebare este intotdeauna dictat de cine pune intrebarea si de cine este prezent. Las ca Reiki sa raspunda pentru mine. Cand predau la un curs, las ca Reiki sa curga prin mine si cuvintele imi ies pe gura fara o prea mare implicare a creierului. Cea mai adecvata cale de a intelege Reiki este sa primesti un tratament Reiki. Si mai bine ar fi sa urmezi un curs de Reiki si sa practici, sa practici, sa practici! Intelegerea ta se va adanci in timp si relatia fiecaruia cu Reiki va suferi schimbari. Asta inseamna ca in cativa ani si eu s-ar putea sa dobandesc noi intelegeri asupra Reiki. Asa ca mai cere-mi sa raspund la intrebarile astea peste 10 ani! E posibil sa ne distram pe cinste.

 

 

Sursa: www.robertfueston.com (multumiri lui Robert Fueston).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205