Explicarea instructiunilor pentru public de catre Mikao Usui, fondatorul Usui Reiki Ryoho

Explicarea instructiunilor pentru public de catre Mikao Usui,

fondatorul Usui Reiki Ryoho

 

            Din dorinta de a pastra bunastarea in interiorul familiei, a existat vechiul obicei de a preda metoda doar descendentilor mei. In societatea moderna insa traim cu dorinta de a impartasi fericirea coexistentei si a co-prosperitatii. Deci nu ii voi permite familiei mele sa pastreze metoda doar pentru noi insine. Usui Reiki Ryoko (metoda de tratament prin Energie Spirituala a lui Usui – n.t.) este ceva original, nu exista ceva similar nicaieri in lume. Deci imi doresc sa transmit aceasta metoda publicului inspre beneficiul fiecaruia si sperand la fericirea fiecaruia. Reiki Ryoho este o metoda originala bazata pe puterea intuitiva din univers. Prin aceasta putere, trupul devine sanatos, isi potenteaza fericirea vietii si linistea mintii. In zilele noastre oamenii au nevoie de o imbunatatire si de o reconstructie interioara si exterioara a vietii lor, deci motivul pentru care lansez metoda mea publicului este acela de a ajuta oamenii cu afectiuni ale trupului si mintii.

I:         Ce este Usui Reiki Ryoho?

R:        Am fost binecuvantat acordandu-mi-se ultimele ordine al Imparatului Meiji. Pentru a-mi duce la indeplinire invataturile, antrenamentul si imbunatatirea starii fizice si spirituale precum si pentru a pasi pe calea dreapta ca fiinta umana, inainte de toate trebuie sa ne vindecam propriul spirit. In al doilea rand trebuie sa ne pastram trupul sanatos. Daca spritul nostru este sanatos si conform cu adevarul, trupul va deveni sanatos in mod natural. Misiunea Usui Reiki Ryoho este aceea de trai o viata pasnica si fericita, de a-i vindeca pe altii si de a imbunatati fericirea celorlalti si a noastra insine.

I:         Exista vreo asemanare cu hipnoza, metoda Kiai [utilizarea vocii pentru a activa si directiona Ki concentrat], vreo metoda religioasa sau orice alta metoda?

R:        Nu, nu exista nicio asemanare cu vreuna din aceste metode. Aceasta metoda este menita sa ajute trupul si spiritul cu putere intuitiva, pe care eu am primit-o dupa un indelung si greu antrenament.

I:         Atunci este o metoda spirituala de tratament?

R:        Da, ai putea-o numi si asa. Dar s-ar putea de asemenea numi si metoda de tratament fizica. Motivul este ca Ki (termen japonez care semnifica Energie – n.t.) si lumina emana din trupul vindecatorului, in mod special din ochi, gura si maini. Deci daca vindecatorul priveste intens sau respira deasupra sau loveste cu mainile zona afectata, durerea va disparea in afectiuni de genul: dureri de dinti, dureri acute, dureri de stomac, nevralgii, vanatai, taieturi, arsuri si alte zone cu dureri. In cazul unei afectiuni cronice nu este usor, este necesar un anumit interval de timp. Dar pacientul va simti imbunatatiri inca de la primul tratament. A explica acest fenomen prin prisma medicinii moderne (este dificil si – n.t.) necesita mai degraba practica efectiva decat relatare. Daca veti simti efectele practicii veti intelege. Nici macar persoanele „carcotase” nu pot ignora efectul.

I:         Trebuie sa cred in Usui Reiki Ryoho pentru a obtine rezultate mai bune?

R:        Nu. Nu este o metoda de tratament psihologica sau hipnoza sau alt gen de metoda mentala. Nu este necesar vreun asentiment sau vreo admiratie. Nu conteaza daca ai dubii (referitoare la metoda – n.t.), o respingi sau o negi. De exemplu, are efect asupra copiilor si asupra persoanelor foarte bolnave care nu constientizeaza vreo stare de dubiu, respingere sau negare. Probabil ca doar o persoana din zece crede in metoda mea inainte de a fi tratata. Majoritatea lor simt beneficiul dupa primul tratament, apoi cred in metoda.

I:         Orice boala poate fi tratata prin Usui Reiki Ryoho?

R:        Orice boala psihologica sau afectiune organica poate fi tratata prin aceasta metoda.

I:         Usui Reiki Ryoho trateaza doar boli (fizice – n.t.)?

R:        Nu. Usui Reiki Ryoho nu trateaza doar boli. Afectiuni mentale de genul: agonie, slabiciune, timiditate, nehotarare, nervozitate si alte obiceiuri rele pot fi corectate. Apoi (oamenii – n.t.) sunt capabili sa duca o viata fericita sau sa sa ii vindece pe ceilalti cu mintea unui Dumnezeu sau Buddha. Acesta devine apoi principala preocupare.

I:         Cum functioneaza Usui Reiki Ryoho?

R:        Aceasta metoda nu mi-a fost acordata de catre cineva si nici nu am studiat ca sa obtin puterea de a vindeca. In mod accidental am inteles ca am primit putere vindecatoare cand am simtit aerul intr-un fel misterios in timp ce posteam. Imi vine destul de greu sa explic desi eu sunt fondatorul. Invatati si intelepti au studiat acest fenomen dar stiinta moderna nu il poate solutiona. Dar cred ca ziua aceea va veti intr-un mod natural.

I:         Usui Reiki Ryoho utilizeaza vreun medicament si exista efecte colaterale?

R:        Nu se utilizeaza niciodata echipament medical. Privitul intens la zona afectata, respiratul (suflatul) asupra zonei, punerea mainilor peste zona, batutul usor cu palmele sunt metodele tratament.

I:         Trebuie sa am cunostinte de medicina?

R:        Metoda mea este dincolo de stiinta moderna, deci nu ai nevoie de cunostinte de medicina. Daca am de-a face cu o afectiune a creierului, tratez capul. Daca este o durere de stomac, tratez stomacul. Daca este o afectiune la ochi, tratez ochiul. Nu trebuie sa iei vreun leac amar sau sa te supui unui tratament cu moxa (radacina de pelin careia i se da foc si care ajuta la stimularea anumitor puncte de acupunctura – n.t.). Un tratament dureaza relativ putin (folosind – n.t.) privitul intens asupra zonei afectate sau suflatul asupra ei sau punerea mainelor deasupra sau percutii cu palmele. Acestea sunt motivele pentru care metoda mea spirituala [reihoeste originala.

I:         Ce parere au despre aceasta metoda oamenii de stiinta renumiti in domeniul medicinii?

R:        Oamenii de stiinta renumiti par a fi foarte rezonabili.

Ca sa ne intoarcem la subiect, Dr. Nagai de la Universitatea Medicala Teikoku a afirmat: „noi doctorii diagnosticam, inregistram si intelegem bolile dar nu stim cum sa le vindecam.”

Dr. Kondo a declarat: „Nu este adevarat ca stiinta medicala a facut un mare progres. Cea mai mare greseala a stiintei medicinii moderne este ca nu se acorda atentie aspectului psihologic (al afectiunilor – n.t.). ”

Dr. Kuga a declarat: „S-a demonstrat ca terapia psihologica si alte tipuri de tratament efectuate de catre vindecatori fara pregatire medicala functioneaza mai bine decat cele ale medicilor, in functie de tipul de boala sau de personalitatea pacientului sau de aplicarea tratamentului. De asemenea, consider ca sunt obtuzi medicii care incearca sa ii combata sau sa ii excluda pe vindecatorii psihologici care nu au pregatire medicala.” din Nihon Iji Shinpo

Este evident ca doctorii, oamenii de stiinta din domeniul medical, farmacistii recunosc efectele metodei mele si (imi – n.t.) devin elevi.

I:         Care este reactia guvernamentala?

R:        Pe data de 6 februarie 1922, la intrunirea Comitetului Permanent asupra Bugetului Camerei Reprezentantilor, Dr. Matsushita a solicitat punctul de vedere guvernamental asupra faptului ca persoane care nu beneficiaza de o pregatire in domeniul medical au tratat multi pacienti cu metode de tratament psihologice sau spirituale.

D-nul Ushio, un delegat guvernamental a declarat: „in urma cu aproximativ 10 ani se considera ca hipnoza este opera unui spiridus cu nasul lung dar in zilele noastre in urma studiilor efectuate aceasta metoda este aplicata pacientilor cu boli mentale. Este foarte dificil sa descifrezi intelectul uman doar cu stiinta. Medicii urmeaza instructiunile stiintei medicale despre cum anume se trateaza un pacient, dar nu exista un tratament medical de genul terapiei electrice (sic!) sau cea a atingerii cu mainile, pentru toate afectiunile.” Deci metoda mea Usui Reiki Ryoho nu contravine Legii Practicienilor de Medicina sau Metodologiei de Aplicare a Shin-Kyu (acupunctura si moxa).

I:         Oamenii cred ca acest gen de putere vindecatoare este daruita doar oamenilor alesi si nu dobandita prin antrenament.

R:        Nu, nu este adevarat. Orice existenta are putere de vindecare. Plantele, copacii, animalele, pestii si insectele, dar in mod special fiintele umane ca stapani ai creatiei au o putere remarcabila. Usui Reiki Ryoho este materializarea puterii vindecatoare pe care fiinta umana o are.

I:         Atunci, oricine poate primi Initierea/Denju (e Denju, nu Reiju, insa despre asta, intr-un articol ulterior – n.t.) al Usui Reiki Ryoho?

R:        Bineinteles, barbati, femei, tineri sau batrani, oameni cu sau fara cunostinta, oricine are bun simt (simtul realitatii – n.t.) poate primi puterea in mod adecvat intr-o scurta perioada de timp  si se poate vindeca pe sine si pe ceilalti. Am predat la mai mult de o mie de oameni si nimeni nu a dat gres. Oricine este capabil sa vindece afectiuni doar cu Shoden (gradul 1 de Reiki – n.t.).  Ai putea crede ca este imposibil sa capeti o asemenea putere de vindecare intr-un timp asa de scurt, dar este rezonabil. Este caracteristica metodei mele.

I:         Daca ii pot vindeca pe altii, ma pot vindeca si pe mine?

R:        Daca nu te poti vindeca pe tine insuti, cum ai putea sa-i tratezi pe ceilalti?

I:         Cum pot primi Okuden?

R:        Okuden (nivelul 2 de Reiki – n.t.) include Hatsureiho, metoda bataii usoare cu palmele, metoda lovirii cu palmele, metoda apasarii cu palmele, metoda tratamentului in absenta si metoda tratamentului „mental – emotional”. O voi preda celor ce au invatat Shoden si care sunt buni elevi, au o conduita buna si sunt entuziasti.

I:         Exista un nivel superior Okuden-ului?

R:        Da, mai exista un nivel numit Shinpiden ([pron: ‘shim-pe-den‘], nivelul 3/Maestru Reiki – n.t.).”

Acest document provine dintr-un exemplar al „Reiki Ryoho Hikkei” pe care fosta presedinta a Usui Reiki Ryoho Gakkai, dna. Kimiko Koyama, l-a inmanat unor studenti de-ai sai.

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon)

Traducere din japoneza in engleza: James Deacon, Copyright © 2004/5

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste

Adaptare si completari: Mihai Albu

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

Cărți, cursuri, mentoring și conferințe de Reiki Tradițional găsiți AICI.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.