Interviu cu J.H. Gray, partea 2

A deveni Maestru este o Destinatie – un interviu cu John Harvey Gray

 

de Oliver Klatt

 

Oliver: Astazi predati Reiki ca Sistemul Integrat de Reiki Usui-Gray, impreuna cu sotia dumneavoastra, Lourdes. Acest sitem include meditatia si scanarea aurei si a chakrelor. In afara de gradul 2 de Reiki, mai exista, de asemenea, un curs de Reiki gradul 2 avansat. Ne puteti spune mai multe despre aceasta abordare?

 

John Harvey Gray: Sistemul Integrat de Reiki Usui-Gray a fost dezvoltat, folosind ca fundatie, invataturile si initierile Reiki pe care le-am primit de la maestrul meu Hawayo Takata. Intotdeauna a fost si va continua sa fie misiunea mea centrala, in cadrul Centrului John Harvey Gray de Vindecare Reiki, sa conserv acuratetea invataturilor celor trei maestri originali: dr. Mikao Usui, Dr. Chujiro Hayashi si D-na Hawayo Takata.

Sursa oricarui material integrat este reprezentata de experienta acumulata de mine si de sotia mea Lourdes Gray, in urma multor ani de traininguri intensive si extensive si a studiilor pe care le-am efectuat.

Pentru fiecare dintre noi, fiecare training a fost urmat de o perioada de practica, daca nu chiar de una permanenta, continuand sa invatam si sa practicam. Inca de la bun inceput studentii nostri ne intreaba de instrumente de dezvoltare personala si de dezvoltarea altor oameni, precum si de orice alte cunostinte practice pe care le pot folosi pe sine sau pe altii. De asemenea ne intreaba frecvent de tehnici care i-ar putea ajuta sa devina mai eficienti in practica lor Reiki. Ca practicanti Reiki nu suntem acreditati sa dam diagnostice si nici sa prescriem. Trebuie sa ne asiguram ca nu se va trece de aceasta linie niciodata.

Oricum, exista o mare capacitate de informatii pe care le putem capata analizand biofiziologic si energetic (precum analiza chakrelor si a aurei). De exemplu, informatia provenita de la studierea fiziologiei umane si a chakrelor poate fi utilizata pentru ca practicantul sa ofere un tratament mult mai eficient clientului sau. Daca, in timpul scanarii corpului unui client descoperim ca o anume chakra nu este la fel de deschisa ca celelalte, atunci putem suspecta glandele sau organele care tin de acea chakra ca nu primesc suficienta energie din exterior (continuum-ul) pentru functionarea optima. Aceasta insuficienta poate face glandele sau organele clientului sa devina vulnerabile si mult mai usor expuse imbolnavirilor sau problemelor. Acesta nu inseamna ca exista deja o boala. Stiind asta, un practicant poate personaliza sesiunea Reiki astfel incat sa ofere mai mult tratament chakrei slabite, pentru a suplimenta energia pe care glandele sau organele aferente acelei chakre o primesc. Dupa gasirea punctelor vulnerabile de pe corpul clientului, practicantul poate sa-i sugereze clientului sau sa mearga la un doctor specializat pentru a-si face analize specializate si pentru a primi un diagnostic.

Din nou, Sistemul Integrat de Reiki Usui-Gray, mentine si transmite puritatea metodei Reiki asa cum a fost ea initial invatata si transmisa prin intermediul primilor sai 3 maestri. Este vital ca aceasta metoda sa ramana pura. Noi predam metoda Reiki in cea mai pura forma…din inima, din sufletul si din gura doamnei Takata.  Integrarea altor informatii pe care sotia mea si cu mine le avem in urma experientei noastre si dupa o viata dedicata Reiki-ului sunt doar suplimente si imbunatatiri ale invataturilor primilor 3 maestri. Sistemul nostru ofera un stagiu in care studentii Reiki isi pot dezvolta cunostintele, abilitatile, energia si intentia de a face vindecari profunde, schimbari puternice si speranta pentru toata lumea.

 

Oliver: In cartea dumneavoastra, “Mana in mana” mentionati o carte “Medicina energetica: bazele stiintifice” a lui James Oschman. Aceasta carte a fost tradusa in germana si am citit-o anul trecut. Nu este interesant faptul ca stiintele moderne de astazi incep sa recunoasca ceea ce pentru vindecatorii spirituali este o realitate inca de sute si mii de ani?

 

Jahn Harvey Grey: Da si eu gasesc acest apect deosebit de interesant. Cu multi ani in urma, Jim Oschman a venit in vizita in centrul nostru pentru a sustine un seminar de doua zile despre bazele stiintifice ale medicinei energetice. Seminarul a fost foarte bine primit de studentii nostri. In seara in care s-a terminat seminarul sau, Lourdes si cu mine l-am invitat pe Jim la cina. Toti trei am avut o seara excelenta pe parcursul careia am facut un schimb de informatii foarte utile. O anume discutie a fost, dupa parerea mea, extrem de importanta si anume: tratamentul Reiki pentru ranile recente. Dupa cum stim, sa tratezi situatii de urgenta cu Reiki, aduce adeseori rezultate imediate si pozitive. Lourdes l-a intrebat pe Jim daca are ceva de spus despre eficienta Reiki in tratarea urgentelor. Jim s-a gandit un timp in tacere si apoi a raspuns: “Celulele au o <fereastra de timp> pe parcursul careia isi amintesc cum erau inainte de rana. Este, in general, un interval scurt de timp, de aproximativ 10-15 minute. Daca celulele primesc energie in acest interval de timp, ele vor incerca sa se reintoarca in starea in care au fost inainte de rana. Este pacat ca a luat atat de mult timp cercetatorilor moderni sa accepte realitati vechi de secole, dar sunt fericiti ca in sfarsit au facut-o”.

 

Oliver: In cartea dumneavoastra scrieti despre a devenii Maestru in Reiki si spuneti: “ In timp ce Reiki este simplu in sine atunci cand este transmis corect, el contine aspecte, dupa parerea noastra, care cer un studiu profund si serios si experienta”. Ne puteti spune mai multe despre asta?

 

John Harvey Grey: Cum sa predai ceva in care tu insuti nu ai suficienta experienta? Tehnicile Reiki pot parea foarte simple, dar fara experienta practica a punerii palmelor, care nu poate fi dobandita fara o practica serioasa, un Maestru Reiki are foarte putina substanta pe care sa o impartaseasca studentilor sai. Pentru Hawayo Takata, Reiki este un modus vivendi. Datorita experientei ei extraordinare acumulata in urma practicii intensive, ea a reusit sa “umple” cu Reiki fiecare aspect al vietii ei. Takata a practicat intensiv in Honolulu, avand sesiuni de Reiki pe care le conduce, 7 zile din 7. Exista o anume maturitate care vine din practica. In ceea ce ne priveste pe mine si pe sotia mea, traind in Reiki ne-a oferit un profund simt de confort si incredere in munca noastra de predare si o profunda intelegere a faptului ca totul vine odata cu anii, in urma studiului si a practicii permanente. Asa ca nu incercati sa grabiti procesul.

Maestria in Reiki vine abia dupa ce ai parcurs o mie de pasi pe acest drum. A deveni Maestru in Reiki este destinatia, nu drumul.

 

Oliver: Care este sfatul dumneavoastra pentru practicantii Reiki si maestrii Reiki de astazi?

 

John Harvey Grey: Cel mai bun sfat pe care il pot oferi practicantilor si maestrilor Reiki de astazi ar fi sa traiasca dupa cele trei reguli: sa pastreze mereu Reiki pur; niciodata sa nu altereze Initierile originale care au fost transmise pe lantul de maestri: Dr. Mikao Usui, Chujiro Hayashi si Hawayo Takata; sa urmeze cuvintele lui Hawayo Takata: “lasa Reiki sa te ghideze”. Reiki va va oferi intotdeauna raspunsul la intrebari pentru binele superior a tot ceea ce a fost creat. (n.t.: al tuturor organismelor vii).

 

Oliver: John, iti multumesc pentru interviu!

 

 

 

Traducerea din engleza in romana: Virginia Ioan

 

Multumesc Maestrului Reiki Oliver Klatt pentru permisiunea de a traduce si publica acest intreviu. Site-ul sau personal este http://www.einfach-nur-reiki.de/

 

Versiunea in engleza a articolului o gasiti aici: http://www.elemente-des-seins.de/publikationen/reiki-mastership-is-destination.shtml