Interviu cu J.H. Gray, partea 1

A deveni Maestru este o Destinatie – un interviu cu John Harvey Gray

 

de Oliver Klatt

 

Oliver: Daca cineva citeste istoria vietii dumneavoastra, observa clar ca, in afara de Reiki ati avut multe alte experiente spirituale. Astazi sunteti unul dintre cei mai longevivi maestri practicanti de Reiki din vest si preot hirotonisit in Biserica Slujitorilor Iubirii, o biserica non-denominationala devotata vindecarii spirituale. In cartea dumneavoastra “Mana in mana” scrieti despre experientele dumneavoastra cu Meditatia Transcedentala, Siddha Yoga in ashramul lui Sai Baba si spuneti ca, urmare a acestor experiente, acum sunteti un vindecator mult mai eficient. Ne puteti spune mai multe despre acest lucru?

 

John Harvey Gray: Experientele mele spirituale si practicile de meditatie din trecut la care faci referire in intrebarea ta m-au invatat enorm cum sa-mi linistesc mintea si cum sa las valul de energie Reiki sa iasa nestingherit. Toate acestea m-au transformat intr-un vindecator mult mai eficient.

Cand noi, ca practicanti, ne straduim prea mult, tindem sa interferam cu propriile noastre abilitati de a primi energia Reiki si transmitem asta si noua si pacientilor nostri.  Din pacate, multi dintre practicantii noi de Reiki, din dorinta de a fi mult mai de ajutor clientilor lor, se straduiesc mult prea mult. Acest stres care se creeaza impiedica abilitatea propriilor lor celule de a primi si transmite cata energie Reiki ar putea sa dea si se aseaza astfel in calea procesului in sine. Exista 3 posibile rezultate in urma unei sesiuni Reiki: recipientul sa se simta mai bine; sa se simta mai rau; sau sa se simta la fel. Nu depinde de niciunul dintre noim ca practicanti Reiki, sa se asumam raspunderea felului in care se va simti un recipient in urma unei sesiuni Reiki. Intodeauna le reamintesc studentilor mei ca noi suntem doar practicanti de Reiki, nu suntem vindecatori. Singurii factori reali in procesul de vindecare sunt puterea si calitatea energiei Reiki care curge si capacitatea fiziologica a celulelor corpului recipientului de a primi energia Reiki. Practicile de meditatie si filosofiile estice pe care le-am studiat de-a lungul vietii m-au ajutat sa inteleg cum sa traiesc in prezent si, neconditionat, sa nu mai judec absolut nici un lucru din jurul meu. Mai specific, ca raspuns la intrebarea ta, aceste practici de o viata, studiile filosofice au o valoare inestimabila si ma ajuta atat pe mine, deopotriva ca Maestru Invatator Reiki, in comunicarea cu studentii mei, dar si ca practicant Reiki, cu clientii mei.

 

Oliver: Sunteti unul dintre primii maestri initiati de Hawayo Takata. Doamna Takata a petrecut multe saptamani cu dumneavoastra si prima dumneavoastra sotie, Beth, in casa dumneavoastra din California, in 1970. A tinut, de fapt 12 cursuri Reiki in casa dumneavoastra. Cum era pe vremea aceea doamna Takata?

 

John Harvey Grey: Intalnirea doamnei Takata si faptul ca am devenit unul dintre cei 22 de studenti Reiki a fost o experienta majora in viata mea. A fost o onoare sa o intalnesc si o binecuvantare sa invat de la domnia sa. A fost un privilegiu si pentru mine si pentru sotia mea, Beth Gray sa o avem ca oaspete in casa noastra din Redwood, pe durata vizitei ei in California, in 1970. Adesea statea cu noi mai multe saptamani. Noi trei am avut foarte multe conversatii interesante pe parcursul acelor vizite. Sotia mea si cu mine am avut posibilitatea sa experimentam invataturile ei si tratamentele ei de prima mana. Ne ofeream si primeam tratamente unii de la altii. Imi amintesc ca dupa ce doamna Takata a avut primul infarct i-am oferit multe tratamente Reiki si am petrecut mult timp trimitandu-i Reiki pentru spate (inima si plamanii). Ma imt foarte norocos ca am avut-o pe doamna Takata in viata mea, ca profesor, ca mentor si ca prieten. Takata era un exemplu viu al propriilor sale invataturi. Urmarind-o in timp ce “era in Reiki” a fost un dar minunat.

 

Traducerea din engleza in romana: Virginia Ioan

Multumesc Maestrului Reiki Oliver Klatt pentru permisiunea de a traduce si publica acest intreviu. Site-ul sau personal este http://www.einfach-nur-reiki.de/

 

Versiunea in engleza a articolului o gasiti aici: http://www.elemente-des-seins.de/publikationen/reiki-mastership-is-destination.shtml