Tratamentul Reiki si indepartarea energiilor vechi

Intrebare: In timpul documentarii despre Reiki, observ ca nu se mentioneaza nimic despre indepartarea energiei vechi, blocate sau negative a unei persoane pe care o tratezi – asa cum este in alte tipuri de vindecari. Cum vine asta?

Raspuns: Simt ca aici ‘Reiki’ (ca sistem) difera de, sa spunem, Qi Qong ori Shiatsu sau Atingere Terapeutica – in fiecare dintre ele avem conceptualizarea adaugarii ‘energiei’ in sistem sau eliberarea / scurgerea energiei departe de sistem.

Acum in timp ce multe ‘recadrari’ si ‘reviziuni’ au continuat cu Reiki in ultimii ani – in particular, cu cativa Profesori asa-zis inclinati sa prezinte Reiki ca fiind in esenta putin mai mult decat o forma manuala pura de practica ‘terapie-ki’ (mult inrudit cu cel mai de baza nivel de Wei Qi (Vindecare prin proiectarea de Qi) – trebuie sa amintim, ca in esenta, Reiki nu este despre adaugare de energie in sistem cu scopul de a ‘acoperi’ deficienta (kyo), nici despre indepartarea energiei din sistem pentru a elibera excesul (jitsu) (sau negativitatea).

Mai degraba, Reiki este despre Transformare!

Dupa parerea mea, cand oferim un tratament, mai degraba decat sa ridicam nivelul de energie ale clientului, noi “canalizam” un’ceva’ spiritual ce scoate la iveala/determina o reactie/raspuns pozitiv, bland, transformator in client. (Tineti minte, doar in cea mai simplista folosire a sa, cuvantul Reiki poate fi considerat ‘energie’).

Cu Reiki, energiile / modelele-energie ‘Negative’ sunt transformate in unele pozitive si energiile / modelele-energie ‘Pozitive’ sunt intarite.

Nimic nu trebuie adaugat – nimic nu trebuie indepartat!

 

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

Este importanta colaborarea cu medicul alopat, mai ales ca netratate corespunzator unele boli poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.