Prevenirea stresului; idei pentru stress management

Idei pentru prevenirea si reducerea stress-ului

Mihai Albu

 

Mergeti la culcare in preajma orei 22 astfel incat, intervalul orar 22-24 sa va prinda dormind iar meridianul „trei focare” sa aiba conditii optime pentru a transporta energia in intregul corp, permitand astfel refacerea acestuia. Principalul beneficiu rezultat este ca veti face fata mai bine situatiilor stresante, datorita unui nivel energetic ridicat si unui corp odihnit.

Puneti in locul unde stati cel mai mult un ghiveci cu o floare, o planta. Va va determina sa o ingrijiti, sa o priviti din cand in cand si astfel ca va „luati minte”, chiar si pentru un minut, de la problemele zilnice. Pe langa bucuria estetica, culoarea verde induce o stare de relaxare si contribuie la detensionarea ficatului, unul dintre organele cele mai afectate de stres.

Consumati multe fructe si legume nepreparate, crude si veti beneficia de hrana vie atat de necesara unui organism viu.

Oferiti-va 20-30 de minute zilnic in care sa reduceti stimulii exeriori la minim: gasiti un loc linistit, inchideti telefonul, televizorul, radioul, reduceti la minim lumina, muzica si stati. Pur si simplu stati! Indepartati obsedantul „nu sta degeaba” pentru ca atunci cand stati in aceste conditii, stati pentru voi, pentru binele personal si astfel, „faceti” ceva ce nimeni nu poate face pentru voi.

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205

4 Comments

 • Georgiana Ghita commented on August 17, 2011 Reply

  Imi place ce scrii, dar poate ar trebui sa fie un pic mai detaliat?

  • admin commented on August 17, 2011 Reply

   daca doriti sa ma intrebati ceva mai detaliat, va rog sa imi scrieti pe cursuri@reiki.com.ro

   cele bune,
   Mihai Albu

 • Laura Radulescu commented on January 10, 2011 Reply

  Multumesc pentru pentru mesaj si pentru informatiile de mai sus .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.