Hayashi folosea pozitii standard de palme?

O alta legenda urbana Reiki, foarte des folosita in zilele noastre, este ca Hayashi folosea pozitii standard de palme.

Ea isi are originea in special in celebrul deja ghid de tratament a lui Hayashi dar si in practica Usui Shiki Ryoho, asa cum a raspandit-o Hawayo Takata.

Cercetari recente indica faptul ca in clinica lui Hayashi se foloseau doar cateva pozitii standard de cap (despre acestea intr-un articol viitor), dupa care practicanti isi plasau palmele realizand tehnicile Byosen Reikan Ho (tradusa de catre Takata ca si Scanare) si/sau Reiji Ho (Ghidarea Spiritului). Despre Chujiro Hayashi va fi publicata o carte foarte bine documentata, bazata pe 20 de ani de cercetari in Japonia, in anul 2017/2018. De altfel in acest an vor fi publicate (in Romania dar mai ales in SUA, UK, Olanda si Australia) mai multe cercetari care vor zgudui din temelii dogmele prea des promovate in cadrul acestui sistem minunat si Viu.

Tot astfel, cine a avut acces la ghidul lui Hayashi in versiunea sa integrala si tradus de un japonez, va afla ca acest ghid fusese elaborat SPECIAL pentru filiala nord-americana a lui Hayashi Reiki Ryoho Kenkyukai (Asociatie pentru cercetare si tratament cu Reiki a lui Hayashi) adica pentru elevii nord-americani si canadieni a lui Hawayo Takata.

Insasi Takata spunea: “gaseste cauza si vei rezolva problema”, povestea despre modul in care se efectueaza Reiji Ho precum si despre Scanarea. Ea a predat aceste tehnici unor elevi ai ei, in timp ce altora nu.

De altfel, si in zilele noastre, in cadrul Gakkai, trecerea de la nivelul 1/Shoden (ce are 4 subnivele) la nivelul 2/Okuden (ce are 2 nivele) se realiza DOAR DACA ELEVUL POATE REALIZA O SCANARE EFICIENTA! Altfel ii ramanea sa practice consecvent ce a invatat la nivelul 1 si primea, daca era destul de perseverent, nivelul 2 dupa 10 ani de practica, ca o recompensa pentru dedicarea ta.

Sistemul cu pozitii standard de palme vs. cel bazat pe intuitie si adaptare la beneficiar, este similar modului cum se practica acum acupunctura in lume: exista o acupunctura “vestica”, bazata pe “retete” (daca il doare capul, pui ace in poztiile x si y) si o acupunctura “traditionala chineza” unde cauzele durerii de cap se detecteaza prin cautarea celor 12 pulsuri si astfel aflam daca durera de cap este data de un exces al elementului lemn (ficat/vezica biliara) sau un deficit al elementului pamant (stomac/splin-pancreas).

Desigur, si eu practic si predau la nivelele de baza pozitiile de palme “standardizate” insa, pe masura ce elevii avanseaza in practica, ei pot capata mai multa flexibilitate.

Pentru ca nu exista doua persoane sau dezechilibre identice, va invit la deschidere, depasirea dogmelor si atentie la cel din fata noastra!

Imi doresc sa raspandim mai mult Reiki si mai putina dogma!

Este importanta colaborarea cu medicul alopat, mai ales ca netratate corespunzator unele boli poate provoca complicatii grave! Tratamentul Reiki este un tratament complementar, nu alternativ!

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.