Gânduri despre Reiki si Religie

Gânduri despre Reiki si Religia

 

de Rahel Warshaw-Dadon, Maestru Reiki

 

Următoarele citate au fost luate din : Bruce G. Epperly si Katherine Gould Epperly (2005) Atingerea vindecătoare Reiki și Calea lui Iisus, Canada, Northstone Publishing.

 

Unii oameni caută Reiki pentru creștere spirituală. Eu am căutat Reiki din cauza unei dizabilități fizice : nu puteam respira. După ce am simțit schimbările în mine care au rezultat din munca mea cu Reiki, am realizat că energia Reiki îmi ajuta spiritul să se trezească și să crească.

 

Câteodata, oamenii care sunt profund religioși insistă că nu pot învăța sau chiar primi Reiki. Se tem că Reiki nu este acceptabil în lumina credințelor lor religioase. Unii își imaginează că un tratament Reiki le încearcă credința că Dumnezeu îi va vindeca, și, dacă nu sunt vindecați, atunci este voința Lui Dumnezeu. Întotdeauna mi-a plăcut zicala ”Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri”. Reiki ne oferă o cale pentru a face asta. Pentru mine, unul dintre lucrurile minunate legate de Reiki este că este non-confesional(rel.) : este deschis și accesibil pentru oamenii de orice credință sau de nicio credință. Din cauză că eram neliniștită de fricile unor asemenea oameni religioși, am fost recunoscătoare să descopăr despre o carte de Epperly și Epperly, care conectează lucrul cu Reiki și teologia creștină. Mulți oameni religioși sunt în mod special suspicioși de acordajele Reiki. Dar este o altă cale de a ne gândi la ele :

” Acordajele Reiki sunt pur și simplu o cale de a ne deschide la o mai mare curgere a energiei Lui Dumnezeu în viețile noastre, pentru îmbunătățirea ( amplificarea, creșterea) rodniciei noastre spirituale și a rodniciei spirituale a celorlalți . ”

”A primi Reiki”poate fi profund mișcător. Un tratament Reiki este aproape întotdeauna plăcut și liniștitor; dar căteodată arde, ca și cum ceva din interior trebuie purificat prin foc. O dată, în timpul unui tratament Reiki, în  timp ce îmi țineam mâinile deasupra centrului inimii studentei mele ( care se pregătea pentru a deveni Rabin), a spus :

” Rahel, este Reiki Iubire Necondiționată ? Mă simt ca și cum ai ține un ulcior plin de căldură, miere aurie pe care o torni în inima mea. ”

A simțit în mod instinctiv ceea ce Epperlys au scris :

” În timp ce punem măinile pe o altă persoană pentru vindecare, în lumina intenției Lui Dumnezeu pentru vindecare, devenim canale pentru iubirea și lumina vindecătoare ale Lui Dumnezeu. Atingerea vindecătoare Reiki mediază aceeași putere vindecătoare, prin transmiterea puterii universale vindecătoare a Lui Dumnezeu de la o persoană la alta. ” p.84

Și, în mod similar,

” Rugăciunea și punerea mâinilor sub orice formă este grație în acțiune. Este un semn vizibil al grației universale a Lui Dumnezeu, care intenționează să binecuvânteze toate lucrurile. Aceia dintre noi care practică Reiki, ca parte a profesiei vindecătoare ca si creștini, ne angajăm să devenim parteneri și co-creatori în viziunea Lui Dumnezeu pentru persoane vindecate, și o planetă vindecată.” p.87

Sunt de acord în totalitate cu Epperlys care au scris :

” Practica Reiki schimbă vieți. Atingerea vindecătoare Reiki ne permite să ne trezim la energia vindecătoare a Lui Dumnezeu și să o lăsăm să curgă în mod grațios prin noi, pentru a contribui la integritatea (totalitatea) celorlalți.

și, aș adăuga, a noastră. Lucrul cu Reiki este un proces holistic. După cum am descoperit în mine, nu este posibil să separi vindecarea fizică de vindecarea emoțională, mentală sau spirituală. Câteodată sunt întrebată : Din moment ce ești Maestru de Reiki, de ce continui să-ți oferi Reiki ? Punând această întrebare presupune că devenind un ”Maestru” înseamnă că am ”ajuns” și, astfel, aș fi ”perfectă”. Mă îndoiesc: vindecarea noastră nu este niciodată completă – cât timp suntem vii, trebuie să ne vindecăm și să creștem mai mult.

Mai mult, pentru creștini, este important să ne reamintim că :

” Adițional la darurile noastre unice, fiecare dintre noi este chemat să devină un vindecător – unul care caută să devină un instrument al grației și totalității Lui Dumnezeu.”

Și cum scria Tereza de Ávila :

” Tu ești măinile lui Hristos.

Hristos nu are acum pe pământ alt corp decât pe al tău,

Nu are măini decât pe ale tale, nu are picioare decât pe ale tale.

Ai tăi sunt ochii prin care compasiunea lui Hristos privește lumea.

Ale tale sunt picioarele cu care (Dumnezeu) circulă pentru a face bine.

Ale tale sunt mâinile prin care (Dumnezeu) binecuvântează acum femeile și bărbații…” p.97

(Adaptată dintr-un citat din Linda L. Smith, Chemată spre vindecare (Arvada, CO : HTSM Press, 2000)p.183)

”Vindecarea lui Iisus era , în mod firesc, profund personală și intimă. Îmbrățișa totalitatea vieții unei persoane, și nu doar simptomele sale fizice. Chiar și aceia care erau tulburați de dureri fizice știau că un remediu fizic sau ameliorarea simptomelor, nu era suficient pentru întregirea lor…”, p.41

Și din Evanghelia după Ioan 14:11-12

  11 Credeţi-Mă că Eu sunt în Tatăl şi Tatăl este în Mine; credeţi* cel puţin pentru lucrările acestea.

  * Ioan 4:36; Ioan 10:38;

  12 Adevărat*, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu mă duc la Tatăl.

Am mulți practicanti Reiki pregatiti de mine care sunt religioși, incluzând un Imam, Rabini, și creștini foarte devotați, printre care un preot catolic și o măicuță catolică. Toți aceștia sunt recunoscători pentru abilitatea lor de a lucra cu Reiki, și pentru sentimentul că această muncă cu Reiki îi conectează mult mai puternic cu Dumnezeu. Cum îmi spunea un student evreu ortodox de-ai mei : ” Lucrul cu Reiki m-a învățat să mă rog mai bine.”

Vă invit să vă eliberați de frici, și să încercați Reiki.

Maestru Reiki Rahel Warshaw-Dadon, Ierusalim, Israel

Reiki pentru Pace,  www.reikiforpeace.org; Email:reikiforpeace@gmail.com

 

Traducere: Samuel Morarescu.

Sursa: http://reikiforpeace.org/rfp_Eng_ThoughtsOnReikiAndReligion.htm

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.